Desmantellen una plantació amb 4.000 plantes de marihuana a Castellar

La Policia ha detingut tres persones de nacionalitat sèrbia que ja han ingressat a la presó | Havien habilitat una nau industrial per al conreu amb materials de gran sofisticació i qualitat

Redacció
08 de desembre del 2016
Actualitzat a les 17:27h
La plantació tenia un nivell de sofisticació molt elevat
La plantació tenia un nivell de sofisticació molt elevat | Mossos d'Esquadra
Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Sabadell han detingut tres homes de 30, 31 i 46 anys, de nacionalitat sèrbia i veïns de Castellar del Vallès, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública en la seva vessant del tràfic. Els fets van tenir lloc el passat 2 de desembre quan la policia va localitzar una sofisticada plantació amb més de 4.000 plantes de marihuana en una nau industrial de la localitat vallesana. 
 
L’operació policial va tenir lloc el mateix dia de la detenció quan una patrulla dels Mossos d’Esquadra que es trobava realitzant serveis de paisà pel polígon industrial Pla de la Bruguera de la localitat de Castellar del Vallès, va observar com tres individus descarregaven sacs de terra d’una furgoneta de lloguer en una nau industrial.

Al passar davant d’aquestes persones els agents van sentir una forta olor a marihuana, moment en que van identificar-se com a policies. Van comprovar que la nau es feia servir pel cultiu intensiu de marihuana a gran escala, motiu pel qual van demanar el suport d’altres efectius de diferents unitats de la comissaria de Sabadell per poder gestionar l’operatiu.

100.000 euros d'inversió
 
Fonts policials han explicat que les tasques d’investigació posteriors van deixar palès que es tractava d’una instal·lació molt sofisticada, els materials que havien fet servir eren de la millor qualitat i estava feta de forma molt professional. S’estima que la inversió feta per condicionar la nau supera els 100.000 euros.
 
L’interior de la nau estava compartimentat en diferents estances completament aïllades. Quatre d’aquestes habitacions, de grans dimensions, es trobaven perfectament adequades per al cultiu intensiu de marihuana amb pantalles i bombetes de 600 watts per facilitar el creixement de les plantes, aires condicionats i ventiladors per controlar la temperatura, humidificadors per controlar el grau d’humitat i, fins i tot, escalfadors per l'aigua amb la qual regaven les plantes. També hi havia dues sales per assecar les plantes i treure els cabdells per a la seva venda.
 
Com a resultat de tota l’operació es van intervenir 4.060 plantes de marihuana plenament madures i a punt per ser recol·lectades. Aquesta és la major intervenció duta a terme fins el moment a la comissaria de Sabadell. També van intervenir 211 transformadors, 202 pantalles i bombetes de 600 watts, 11 aparells d’aire condicionat, 76 ventiladors, 8 humidificadors i altre material per al cultiu.
 
En relació al benefici econòmic que esperaven obtenir del cultiu intensiu, els investigadors estimen que, per cada un dels focus de llum, s’esperava una producció mínima trimestral de 400 grams de cabdells de marihuana. Això comporta una producció total de 80.800 grams que, venuts a l’engròs, reportarien un benefici proper als 200.000 euros per als cultivadors i amb un valor de venda al detall superior als 300.000 euros. 
 
Els detinguts feien sevir la nau com a domicili i a aquests efectes també tenien un espai habilitat per viure i per monitoritzar un circuit tancat de vídeo vigilància les 24 hores del dia.
 
Els tres individus, de nacionalitat sèrbia i sense antecedents policials, van ser detinguts i se’ls van intervenir un total de 2.160 euros en efectiu. Van passar a disposició judicial el dissabte 3 de desembre davant el Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Sabadell el qual va ordenar el seu ingrés preventiu a presó.