«Jo feia nosa a moltes persones»: Bustos vincula el seu periple judicial a una conxorxa

L'exalcalde de Sabadell ratifica en una entrevista a TV3 el relat dels fets que fa al llibre "Cas Mercuri, la galàxia Bustos" de Sara González

Manuel Bustos, en una imatge d'arxiu
Manuel Bustos, en una imatge d'arxiu | Norma Vidal
Redacció
07 de desembre del 2016
Actualitzat a les 15:55h
L'exalcalde de Sabadell Manuel Bustos segueix insistint en la seva innocència malgrat que encara està investigat en vuit peces del cas Mercuri per presumptes delictes de malversació o tràfic d'influències. En una entrevista a TV3 ha reiterat que si ell està esquitxat en aquesta presumpta trama de corrupció urbanística és per interessos polítics, tal i com relata al llibre Cas Mercuri, la galàxia Bustos (Edicions Saldonar), de la periodista de NacióDigital i membre del Grup Barnils Sara González. "Jo feia nosa a moltes persones", ha assegurat tot subratllant que és conscient que se l'acusa de ser "populista" però que ell l'únic que feia era "estar al costat de la gent mentre guanyava eleccions".

Bustos, que va ser un factòtum dins del PSC, també afirma que ell era "una persona incòmode" pels partits rivals i, com ja diu al llibre, qüestiona els responsables polítics dels Mossos: "Per què l'únic cas que han investigat els Mossos sóc jo?". 

L'exalcalde de Sabadell també argumenta que la condemna d'un any i quatre mesos de presó i multa de 60.000 euros per haver intervingut en la modificació d'un concurs públic a Montcada i Reixac és "injusta" perquè "només" va "opinar" sobre un càrrec de confiança. "És una bestiesa. Aquest és el meu delicte i no pas ser un corrupte", lamenta.