Primera derrota del Sabadell RC per 12-20 davant dels Gòtics B

Un moment del partit | SRC
Oriol Ferran
07 de desembre del 2016
Actualitzat a les 14:05h
Després de gairebé una volta sencera, el sènior masculí del Sabadell Rugbi Club, va perdre aquest cap de setmana el primer partit en competició oficial. El partit que es va disputar a La Roureda era el corresponent a la quarta jornada, però que es va ajornar en el seu moment, ja que uns quants jugadors de l’equip visitant, els Gòtics de Barcelona, es van presentar amb tacs d’alumini. Tot i la derrota, els nois de Fran González ja són matemàticament equip de primera catalana.

A causa del canvi de data del partit, els de Sabadell es presentaven al partit amb moltes baixes, tot i així van poder presentar un equip capaç de plantar cara a l’altre equip que encara no havia perdut cap partit. Els sabadellencs van començar amb bon peu el partit amb un assaig d’Oriol Ferran que sorprenia la defensa barcelonina al jugar una pilota ràpida en un cop de càstig. Tot i així, en pocs minuts, el filial dels Gòtics aconseguia donar la volta al marcador amb dos xuts a pals gairebé consecutius. Els de Sabadell, a diferència de la resta de partits d’aquesta primera fase, va concedir molts cops de càstig que els visitants van saber aprofitar molt bé. A pocs minuts per arribar al descans, els de Barcelona aconseguien assajar i situar el marcador 5-13 a la mitja part.

La segona part del partit va començar amb el Sabadell intentant imposar el seu joc per així retallar distàncies. Oriol Ferran, un altre cop, va aconseguir assajar després d’una gran jugada col·lectiva. Amb el xut transformat per Richard Antczak la distància al marcador quedava reduïda a només un punt de diferència (12-13). Els de Fran González van intentar per tots els mitjans posar-se per davant i encarrilar el partit, però va ser el filial dels Gòtics que, a falta de 10 minuts per acabar el partit, van aprofitar una sèrie d’errades defensives locals per assajar. Amb la transformació del xut addicional, els barcelonins van col·locar un 12-20 al marcador que ja no es va moure.

L’entrenador del Sabadell RC, Fran González, es mostrava feliç al final de l’enfrontament per la feina feta pel seu equip. González assegurava que “hem presentat un equip de circumstàncies i tot i així els hi hem plantat cara”. Tot i així, l’entrenador dels de Sabadell mostrava el seu disgust amb el comitè de competició per haver obligat a jugar un partit sense donar opcions a triar la data. “Tenim molts jugadors fora i alguns lesionats que han fet que no poguéssim disputar el partit en igualtat de condicions” es lamentava l’entrenador.

Si a la jornada que manca, en la que el Sabadell RC descansa, els Gòtics guanyen a Alella, els de Sabadell acabaran la fase de grups com un dels dos millors segons. D’aquesta manera, els de Fran González disputaran a la segona fase la Primera Divisió Catalana, una categoria complicada i amb equips molt durs i amb més experiència que els de Sabadell. Una categoria que servirà per veure el seu  nivell real.