Sabadell demana responsabilitat als propietaris d'animals

L'Ajuntament ha impulsat una campanya de sensibilització | S'han instal·lat 14 torretes que informen sobre la necessitat de registrar i identificar les mascotes, recollir les deposicions, portar lligat l'animal i apostar per l'adopció enlloc de la compra | A la localitat hi ha 10.000 mascotes sense censar

Un gos en una protectora
Un gos en una protectora | Aida Morales
Redacció
05 de desembre del 2016
Actualitzat a les 17:09h
L’Ajuntament de Sabadell ha iniciat una campanya de conscienciació per una tinença responsable d’animals de companyia. L'objectiu és sensibilitzar la població sobre la necessitat de registrar i identificar les mascotes, recollir les deposicions, portar lligat l'animal i també promoure l'adopció enlloc de la compra. En aquest sentit el consistori ha instal·lat 14 torretes publicitàries a diferents punts de la localitat. 

El regidor del programa de Benestar Animal, Miquel Soler, ha presentat la campanya i l’ha emmarcat en el seguit d’accions que des de fa un any es duen a terme en favor del benestar animal.

Soler ha assenyalat que la recull molts temes sorgits a la Taula Assessora de Benestar Animal, com ara l’adopció: "Arriba el Nadal i és un bon moment per acollir una vida a casa, però des de la reflexió i la responsabilitat, no incorporar un animal formant part d’un regal o producte del caprici. A les protectores hi ha molts animals que estan esperant una oportunitat perquè se n’ocupin d’ells", ha recordat.

El regidor ha insistit també en la importància de posar el xip i de fer la inscripció obligatòria al cens municipal. Així, ha explicat que a la localitat hi ha 10.000 animals que no estan registrats de cap manera.

Sancions de fins a 400 euros

Soler també ha fet referència al manteniment de la neteja de l’espai públic. Sobre aquest punt, Soler ha remarcat que "hi ha una petita part de persones propietàries que actuen de forma incívica" i hem de treballar perquè no sigui així", considera. En aquest sentit ha recordat ha recordat que a la ciutat ja s’han pres mesures, com l’augment de l’import de les sancions (fins a 400 euros per als reincidents).

Els punts on s’han instal∙lat els tòtems són: Parc de Catalunya (zona tirolina),la plaça de l’Argub, la glorieta del Parc Taulí, la plaça de Cristóbal Ramos, la plaça de Picasso, la plaça de Vila Arrufat, la plaça de Pompeu Fabra, la plaça de les Termes, la plaça del Vallès, el Parc del Nord, la plaça del Treball, la plaça del Pla de l’Amor, parc de Can Gambús i la plaça dels Gegants de Gràcia.