El servei de lloguer assequible del Vallès Occidental rep 950 usuaris en el primer any

L'objectiu és mobilitzar els pisos buits de la comarca

Redacció
05 de desembre del 2016
Actualitzat a la 13:23h
La borsa de lloguer assequible del Vallès Occidental ha rebut 950 usuaris en el seu primer any de vida. El servei està adreçat a propietaris que vulguin llogar el seu habitatge i a persones que necessitin un immoble a preu assequible. En aquests moments s’ha completat la fase inicial de la implantació del servei, que ha consistit en la difusió del programa entre els propietaris. La intenció ara és dinamitzar-lo per donar sortida al mercat de pisos buits.

El servei va començar a caminar el setembre de 2015 i des d'aleshores ha atès prop de 950 usuaris, ha rebut 42 sol·licituts d’habitatge, i han formalitzat 6 contractes de lloguer. Es tracta d'un servei destinat als municipis de la comarca menors de 20.000 habitants que actualment no disposen de serveis propis en matèria d’habitatge.

Aquests municipis són: Gallifa, Rellinars, Ullastrell, Sant Llorenç Savall, Vacarisses, Viladecavalls, Polinyà, Sentmenat, Matadepera, Badia del Vallès, Palau-solità i Plegamans i Sant Quirze del Vallès. D'aquesta forma es completa la cobertura a la comarca del Programa de mediació per al lloguer social d’habitatges de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. 

El conseller comarcal d’habitatge Pol Altayó ha destacat que “aquest és un instrument que tant els municipis majors de 20.000 habitants com el Consell Comarcal activen per mobilitzar l'habitatge buit a la comarca i generar compatibilitat entre oferta i demanda garantint els drets de la propietat i acordant un preu per sota del mercat immobiliari", explica.

Altayó avança que en les properes setmanes es vol treballar de manera conjunta a tota la comarca per reactivar aquest servei amb estratègies comunes per donar impuls a un servei que tot i esser "vàlid", no acaba de tenir els resultats esperats en cap dels municipis implantats.