Maties Serracant: «Venim a fer política, si vénen a jugar amb altres cartes no perdrem el temps»

El regidor de la Crida per Sabadell tornarà a assumir les competències de tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat per Nadal | La formació defensa que no es tracta d’un cas de corrupció sinó d’un atac polític del PSC

Maties Serracant, aquest divendres al Racó del Campanar, vestint una samarreta reivindicativa
Maties Serracant, aquest divendres al Racó del Campanar, vestint una samarreta reivindicativa | Albert Segura
02 de desembre del 2016
Actualitzat a les 14:43h
Maties Serracant tornarà a ser tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat abans de Nadal, un cop l’alcalde, Juli Fernàndez, ha decidit restituir les competències que tenia abans de renunciar-hi. Ho va fer després que el jutge li va notificar fa sis mesos que estava sent investigat. Tot plegat després que el titular del Jutjat d'Instrucció número 2 de Sabadell va rebre dues denúncies per un presumpte delicte de tràfic d’influències, procedents, entre elles, del portaveu del PSC, Josep Ayuso.
 
Serracant assegura que no el privaran de fer la feina que es va marcar el dia que va optar a l’alcaldia de Sabadell i quan va entrar a formar part del govern d’esquerres. “El govern treballa, fa política amb majúscules, si altres juguen altres cartes no les jugarem ni hi perdrem temps”, ha explicat en roda de premsa.
 
És per això que ha reiterat que “si altres fan politiqueig” no és rellevant, perquè el que busquen és trobar complicitats amb l’oposició per tirar endavant el seu projecte polític per la ciutat.
 
Petició de la Crida
 
L’assemblea de la Crida per Sabadell celebrada aquest passat dissabte va determinar traslladar la petició a l’alcalde perquè considerés la possibilitat de reincorporar Serracant en el càrrec que ocupava fins la primavera. “No existia cap indici de delicte d’irregularitat en la tramitació de l’expedient de sessió de Cal Balsach a El tallaret, era un tràmit aprovat per unanimitat pel ple”, explica Sandra Alcaide, portaveu de la Crida, que assegura que “en cap cas es tracta d’un cas de corrupció fer una tramitació d’un local abandonat durant 30 anys”.
 
En aquest sentit, considera un abús del PSC per tapar “els incomptables casos de corrupció que tots coneixem i intentar aturar el compromís polític”. Serracant, per seu cantó, ha agraït el suport polític que ha rebut en aquest mig any, i ha mantingut el seu compromís per seguir lluitant contra la corrupció.