Josep Ayuso: «La rehabilitació de Serracant demostra que l'alcalde té diferents vares de mesura»

El portaveu socialista ha lamentat "la rehabilitació" del segon tinent d'alcalde, Maties Serracant en considerar que pel govern de Sabadell hi ha "investigats de primera i de segona" | Assegura que és una mostra que el batlle està "subordinat" a les decisions que pren La Crida

Josep Ayuso, portaveu del PSC, en roda de premsa.
Josep Ayuso, portaveu del PSC, en roda de premsa. | Norma Vidal
Norma Vidal
02 de desembre del 2016
Actualitzat a les 12:20h
El portaveu del PSC, Josep Ayuso, ha lamentat la decisió de l'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, de retornar els seus càrrecs al regidor de La Crida, Maties Serracant, investigat per presumptes irregularitats en el procés d'adjudicació del casal El Tallaret. Ayuso s'ha mostrat decebut i ha considerat que pel batlle sabadellenc hi ha "imputats de primera i de segona" i que té "diferents vares de mesura". El socialista també ha carregat contra l'alcalde i el govern en considerar que és "feble" i està condicionat per les decisions que pren La Crida. 

Ayuso ha recordat que el govern de Sabadell va presentar un codi ètic al principi del mandat en què s'assenyalava que al govern no podia haver cap càrrec electe imputat. "El que hauria de fer és complir i no utilitzar un criteri amb uns i un amb uns altres", adverteix. 

El socialista també ha recordat que a ell se'l va cessar de la Comissió de Seguiment de Mitjans per aquest motiu i ha lamentat que en el cas de Serracant "no només no el cessa, sinó que el rehabilita". Des del seu punt de vista aquest fet demostra "una manca de coherència que evidencia que hi ha investigats de primer i segona".

Subordinació a La Crida

Ayuso ha carregat contra "la feblesa" de l'alcalde en considerar que aquest fet demostra que "no és capaç de resistir les pressions de La Crida per Sabadell". Així, ha recordat que el passat dissabte, 26 de novembre, aquesta formació va celebrar una assemblea en què es va tractar aquest tema i es va aprovar que Serracant recuperés els seus càrrecs dintre el govern. 

Alhora ha assegurat que també evidencia que Unitat pel Canvi i Guanyem Sabadell - els altres dos socis de govern- són dues formacions que també estan supeditades a les decisions de La Crida. "En els proper mesos per saber què farà el govern haurem d'anar a l'assemblea d'un determinat grup polític", ha comentat.

El portaveu del PSC ha aprofitat l'ocasió per explicar que la formació ha presentat més documentació sobre el cas de El Tallaret i ha advertit que "qui decideix si és corrupció o no i si uns fets denunciats són delicte o no és el jutge".