La tradició dels pessebres s'instal·la a la l'Acadèmia Catòlica

La 40ena exposició de l'Agrupació de Pessebristes de Sabadell compta amb 46 diorames |

Un dels diorames majors que es pot veure a l'exposició.
Un dels diorames majors que es pot veure a l'exposició. | Juanma Peláez
Norma Vidal
03 de desembre del 2016
L'Acadèmia Catòlica acull fins el proper 8 de gener la tradicional mostra que l'Agrupació de Pessebristes de Sabadell organitza cada any. Es tracta d'un total de 20 diorames petits, 12 de mitjans i 14 de majors amb escenaris i figures inspirats en passatges bíblics. 

Entre els diorames que es poden veure n'hi ha els que duen a terme els cursetistes que tot just comencen a introduir-se en aquest món i els que desenvolupen els pessebristes professionals que fa anys que s'hi dediquen. Així ho ha explicat el president de l'entitat, Joan González, que assegura que per crear aquestes petites obres d'art hi ha qui ha estat treballant des de l'estiu. 

González participa a la mostra des del primer any i actualment el seu fill també duu a terme un diorama major i la seva dona s'encarrega de fer i pintar els personatges. 

75 anys de vida

L'exposició d'aquest any coincideix amb el 75 aniversari de l'entitat. Per celebrar-ho enguany l'Agrupació s'encarregarà de fer el pessebre que es pot visitar al monestir de Montserrat a partir del 24 de desembre. A més, per celebrar aquest aniversari, el proper 19 de febrer l'entitat portarà una placa al monument de Pau Casals que hi ha a Montserrat.