Maties Serracant tornarà a ser tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme a Sabadell

El regidor de La Crida (membre de la CUP) va renunciar al càrrec arran d'un presumpte delicte de tràfic d’influències | L'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez ha advertit que l'actual executiu "no vingut a jugar al fang sinó a fer feina"

Juli Fernàndez, alcalde de Sabadell, en el moment en què ha comunicat la notícia
Juli Fernàndez, alcalde de Sabadell, en el moment en què ha comunicat la notícia | Norma Vidal
Norma Vidal / Albert Segura
02 de desembre del 2016
Actualitzat a les 12:03h
El regidor de la Crida per Sabadell, Maties Serracant, tornarà a ser tinent d'alcalde a Sabadell. Serracant va anunciar que renunciava als seus càrrecs al govern de la ciutat després que el titular del Jutjat d'Instrucció número 2 de Sabadell li va notificar que l'investigava arran de dues denúncies per un presumpte delicte de tràfic d’influències. Aquestes les van presentar una treballadora municipal i el portaveu del PSC, Josep Ayuso. Concretament, el jutge investiga si existeix un benefici en el procés d'adjudicació del casal popular El Tallaret, del barri de la Creu Alta, amb la cessió de l’edifici annex a Cal Balsach.

Juli Fernàndez ha explicat que el govern de la ciutat es va marcar una “alta exigència política” i que aquest compromís els “va fer caure en un parany o entrar en un terreny” que no és el de l'actual executiu i els va portar a acceptar la renúncia de Maties Serracant. En aquest sentit ha assenyalat que la decisió es va prendre “sense tenir en compte que s'estava entrant en el terreny on alguns volien portar el govern i en un fangar que no aporta res més ni res positiu per la ciutat”. El batlle ha estat molt contundent i ha assegurat que aquest executiu "no ha vingut a jugar al fang, sinó a fer feina".

Fernàndez ha recordat que el portaveu del PSC, Josep Ayuso, va ser qui va interposar la denúncia acusant Serracant d'un presumpte tracte de favor en l'adjudicació del casal El Tallaret. “Hi ha partits que són especialistes en espais de fangar i tenen interès en ells i saben que la nostra força és el compromís, la transparència i l'estima per allò que fem i la nostra feina i per això hi ha hagut una intenció de portar-nos a aquest terreny i fer-nos caure a incoherències", ha dit.

El batlle ha assenyalat que la tornada de Serracant com a tinent d'alcalde al govern local “és un missatge per tots aquells que creuen que poden desestabilitzar el govern amb aquests tipus d'actuacions”. Així, ha remarcat que des del seu punt de vista no hi ha ningú que pugui sortir beneficiat. “Tot aquest procés – han passat sis mesos des de que es va comunicar la decisió – ha estat una enorme irresponsabilitat”, ha assegurat Fernàndez que ha afegit que l'única cosa que li sap greu "és haver acceptat la renúncia en aquell moment i no haver calibrat el que es percebia”.

L'alcalde ha aprofitat per traslladar un missatge als treballadors municipals i encoratjar-los a “fer la seva feina” sense por: “No permetrem que afecti al seu dia dia i a la seva feina que fan amb total professionalitat i coneixement tècnic”.

"Sabadell ni el govern es pot veure aturat per tàctiques polítiques de curta volada”, ha assegurat Fernàndez que considera que “Maties Serracant és el millor regidor d'Urbanisme que pot tenir Sabadell” i ha advertit que mai va perdre la confiança en ell.

La previsió és que Maties Serracant torni a assumir les seves competències com a segon tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme a partir del ple municipal del proper 22 de desembre.