La Fundació Antiga Caixa Sabadell, molesta per la proposta de municipalització de Can Deu

Asseguren que estan fent tot el que humana i naturalment és possible amb el bosc | Atribueixen a una “baralla política” el debat de si l’espai ha de quedar en mans de la ciutat

Aspecte que ofereix el bosc de Can Deu
Aspecte que ofereix el bosc de Can Deu | Albert Segura
30 de novembre del 2016
Actualitzat a les 17:15h
La Fundació Antiga Caixa Sabadell assegura que està fent al bosc de Can Deu tot el que es troba al seu abast per recuperar l’espai malmès per la ventada de 2014. Respon així a la “baralla política” en què asseguren que s’han trobat al mig, després que Ciutadns, PSC i PP hagin proposat el ple de Sabadell una possible municipalització del bosc. L’espai està visiblement malmès des de desembre de 2014, quan la ventada va arrasar el 80% dels arbres existents, i ara s’està duent a terme el procés de recuperació.
 
“Demanem que es deixi de jugar i polititzar amb aquest espai natural”. Aquestes han estat les contundents paraules del director de la Fundació, Joan Carles Sunyer, visiblement molest pel debat que s’ha generat a l’entorn de la cura que s’està tenint de l’espai. D’acord amb els informes encarregats, es va aconsellar apostar per la regeneració espontània de l’espai, deixant que la naturalesa seguís el seu curs, si bé també es va determinar l’opció de fer replantacions en alguns espais.
 
En aquest sentit, assegura que la Fundació fa tot el que està a les seves mans per garantir la protecció del que popularment s’ha conegut històricament com el darrer pulmó verd de Sabadell. “El bosc està protegit, les gestions que va fer Caixa Sabadell van iniciar l’any 1989 i al 1992 la Generalitat va garantir la protecció de l’espai, no podem fer-hi res més que protegir-lo, i estem cansats de mentides, perquè el que hi fem no és res més que intentar recuperar el bosc el més ràpidament possible”, ha assenyalat Sunyer.
 
En aquest sentit, destaca que la recuperació natural és lenta, i es calcula que fins d’aquí uns 15 anys no es podrà començar a notar la vegetació espessa, i que fins d’aquí 30 no tindrà l’aspecte que tenia fa un parell d’anys. És per això que demana als partits polítics que si tenen cap dubte de la gestió que s’hi està fent es posin en contacte en lloc de dur el tema a ple sense coneixement de causa, una proposta que fa extensiva als veïns. “Municiaplitzar no és garantia de recuperar més ràpidament el bosc”, ha remarcat en defensa de la gestió feta.