Sabadell i l'Institut de Drets Humans treballaran per defensar els sabadellencs

A partir del 2017 col·laboraran en l'assessorament dels casos que arribin a l’Oficina de Drets Civils | L'acord inclou la formació de personal municipal i tasques de dedivulgació

Míriam Ferràndiz, regidora de Drets Civils i David Bondia, president de l’Institut de Drets Humans de Catalunya
Míriam Ferràndiz, regidora de Drets Civils i David Bondia, president de l’Institut de Drets Humans de Catalunya | Ajuntament de Sabadell
Redacció
30 de novembre del 2016
Actualitzat a la 13:58h
L’Institut de Drets Humans de Catalunya i l’Ajuntament de Sabadell signaran un conveni de col·laboració per treballar conjuntament en la defensa del drets de la població. L’acord permetrà assessorar en l’atenció a casos que arribin a l’Oficina Municipal de Drets Civils (ODC) i, també, dur a terme formació per a personal municipal sobre drets humans. A més, el pacte estableix la col·laboració en l’organització del Programa municipal anual de Drets Humans que durà a terme la Regidoria de Drets Civils i Ciutadania l’any 2017.

La regidora de Drets Civils, Míriam Ferràndiz, ha afirmat que l'objectiu de l'acord és potenciar la vessant d'atenció a les persones de l'Oficina de Drets Civils: "No farà només accions de sensibilització, sinó que també defensarà els drets dels ciutadans", ha apuntat la regidora que ha dit que el fet que l’Ajuntament treballi conjuntament amb l’Institut de Drets Humans de Catalunya permetrà que Sabadell sigui garant dels drets humans”.

L'acord de col·laboració tindrà com a data d’inici l’1 de gener de 2017, amb una durada d’un any prorrogable i revisable per atendre les noves necessitats que es puguin produir en un futur.

En el marc de la signatura del conveni també s’ha presentat el programa d’activitats per commemorar el Dia Internacional dels Drets Humans, que ofereix un seguit de propostes per conèixer, reflexionar i reivindicar els drets de les persones. Amb el lema Defensem-nos, hi tenim tot el Dret; Respecta’m, en tens tot el dret, inclou una campanya de promoció a favor dels Drets Humans que s’ha posat en marxa aquest mes.

Per commemorar la data es faran unes activitats artístiques simultànies a la ciutat consistents en fer uns murals urbans amb l’Associació Graffastics i la posada en escena d’una obra teatral breu i de carrer sota el lema Drets & Flow, els espais triats en aquesta edició han estat L’Estruch i el barri de Can Puiggener.
Documents