Un moment del partit
Un moment del partit | Cristina Santiago
Oriol Ferran
30 de novembre del 2016

Dues temporades i mitja després del  seu debut a la competició oficial, el Sabadell RC ha donat la sorpresa i s’ha plantat al capdavant del grup C per ascendir a la Primera Divisió Catalana de rugbi. En els primers cinc partits d’aquesta fase, els nois de Fran González han aconseguit el ple de victòries i han aconseguit el bonus ofensiu en quatre dels cinc partits. L’últim partit guanyat pel Sabadell va ser aquest passat dissabte al camp del Castelldefels, on es van imposar per un clar 11-41.

Sabent la importància del partit, ja que una victòria assegurava virtualment la classificació a Primera Catalana a falta d’un partit, els de Fran Gonzalez van sortir una mica nerviosos al terreny de joc i això ho van aprofitar els locals per imposar el seu ritme de joc. Quan es portaven 10 minuts de partit, els locals es van avançar al marcador amb un assaig, que no es va transformar, després d’un error defensiu del Sabadell. Pocs minuts més tard, els visitants van poder igualar el marcador amb una marca de Miki Armengol que tampoc es va transformar. Els locals van poder refer-se i tornar-se a avançar al marcador amb un xut de drop i més tard amb un cop de càstig transformat que deixava el marcador en 11-5 favorable al filial del Castelldefels. Just abans del descans Miki Armengol tornava a assajar després d’una bona melé del Sabadell, que va demostrar durant tot el partit la potència dels seus davanters en les fases estàtiques del joc. L’assaig, que no es va transformar, va deixar el marcador en un ajustat 11-10 a la mitja part.

La segona part va començar totalment diferent. El Sabadell RC va sortir amb ganes de guanyar el partit i en 10 minuts molt intensos dels visitants van aconseguir anotar fins a tres assajos a mans de David Vivó, Oriol Ferran i Jordi Pujol. En el moment en què Pujol va anotar, el partit es va haver d’aturar a causa d’una intensa calamarsada que feia impossible la pràctica del rugbi. Després de vint minuts amb el partit aturat i els jugadors als vestidors, l’enfrontament es va reprendre. Al tornar dels vestidors, els dos equips van entrar freds al terreny de joc i els va costar tornar a agafar el ritme del partit. Tot i així, Uriel Martínez va aconseguir assajar i posar així més distància al marcador. La diferència després de la marca de Martínez ja era de 23 punts.  La segona part va ser clarament pel Sabadell RC que encara va tenir temps de fer una altra marca. Oriol Ferran, a la sortida d’una altra melé guanyada, va aconseguir l’últim assaig que amb la transformació de Martxel Aramendi va deixar el marcador en el definitiu 11-41.

Fran Gonzalez, entrenador del Sabadell RC, mostrava el seu orgull per la fita aconseguida al final del partit “hem demostrat que amb feina i entrenaments es poden aconseguir els objectius fixats”. L’entrenador afegia que “hem millorat en tots els aspectes del joc i, tot i que Primera Catalana és una categoria força dura, no descarto que també donem la sorpresa”.
Al finalitzar el partit, tot i saber de la importància de la victòria, el Sabadell RC no era matemàticament equip de Primera Catalana. En les hores posteriors però, es va confirmar que encara que perdés el partit pendent contra el filial de Gòtics, el Sabadell RC disputarà la segona fase de la temporada a la primera categoria. Ara mateix els de Fran Gonzalez són líders invictes del seu grup a falta d’un partit que el comitè de competició encara ha de decidir quan es jugarà.

Un moment del partit. Foto: Cristina Santiago