Vimusa gestionarà la Zona Blava de la Sabadell

La proposta arribarà al Ple el primer trimestre de 2017 | L'executiu local aposta perquè a la llarga l'empresa pública d'habitatge assumeixi la gestió de més serveis | Suposarà un estalvi de més de 100.000 euros anuals

Norma Vidal
29 de novembre del 2016
Actualitzat a les 15:39h
Plaça d'aparcament de zona blava
Plaça d'aparcament de zona blava | Albert Segura
L'empresa pública d'habitatge de Sabadell, Vimusa, serà l'encarregada de gestionar el servei de Zona Blava de la ciutat. Així ho ha anunciat el regidor de Nova Economia, Albert Boada, que ha explicat que el govern local han proposat aquesta solució en la memòria justificativa i l'informe econòmic que s'ha dut a terme per abordar el compromís de municipalitzar l'àrea d'aparcament de pagament del municipi. La previsió és que la iniciativa arribi al Ple durant el primer trimestre de 2017. El contracte amb la concessionària actual acaba a finals d'any i l'executiu local ha acordat prorrogar-lo tres mesos més fins que es faci efectiva la nova gestió. 

Boada ha assegurat que s'ha elaborat una memòria justificativa i un anàlisi econòmic que ha permès determinar que la mesura suposarà un estalvi del 10% per les arques municipals. "Passarem dels 700.000 euros que ens costa ara a 595.000", ha assenyalat. 

En aquest sentit ha afegit que el consistori ha optat perquè sigui Vimusa qui assumeixi aquest servei perquè és el que té més sentit des del punt de vista econòmic i perquè permetrà "dotar de més capacitat econòmica aquesta empresa municipal", indica Boada que remarca que la Zona Blava disposa d'una plantilla d'11 empleats.

Així mateix obre la porta que a la llarga Vimusa pugui assumir algun servei més per fer d'ella "una empresa productiva", explica el regidor que recorda que a causa de la situació de crisis s'ha vist immersa en una complexa tessitura que ha comportat acomiadaments.

"La idea és que l'empresa pugui continuar perquè té molt molt parc d'habitatge de lloguer i gestiona l'Oficina d'Habitatge Assequible, però la intenció del govern és que pugui acabar agrupant la gestió de més serveis públics com passa per exemple a municipis com Badalona", conclou. Aquesta qüestió s'inclourà en el nou contracte programa de Vimusa que s'està elaborant.