Les darreres novetats en caganers arriben a la plaça Sant Roc

La Fira de Santa Llúcia aplega les darreres novetats d'aquesta figura | Entre les novetats hi destaquen Carles Puigdemont i els personatges de Joc de Trons

Marc, Josep Maria i Sergi Alós, a la parada de Sabadell
Marc, Josep Maria i Sergi Alós, a la parada de Sabadell | Albert Segura
28 de novembre del 2016
El president de la Generalitat Carles Puigdemont lluint una corbata amb l'estelada, els personatges de la ja mítica sèrie Joc de Trons, l'entrenador del Barça Luis Enrique, el pokèmon Pikachu o en Patufet  són alguns dels nous caganers per aquest Nadal. L'empresa Caganer.com s'ha instal·lat un any més a la Fira de Santa Llúcia de Sabadell, amb una parada on mostra el bo i millor d'aquesta figura tan nostrada del pessebre i que, com tot, s'ha internacionalitzat fins el punt d'arribar a tot el món gràcies a la venda a través d'internet.

Com sempre, de novetats n'hi ha per triar i remenar. Són cap a una quarantena de figuretes, totes passades pel particular sedàs de la família Alós-Pla de Torroella de Montgrí (Baix Empordà), que arriba a vendre fins a 30.000 figuretes al llarg de l'any. "Tenim personatges dels Dire Straits, la Catwoman, el gaganer de Lego, Playmobil o Minecraft, però també de la Patrulla Canina, d'oficis diversos, Star Wars, en Donald Trump, la Hillary Clinton o Carles Puigdemont", explica Marc Alós en declaracions a NacióSabadell.
 

El caganer arlequinat. Foto: Albert Segura


Ara per ara, la política local no hi té cabuda, però si elements referencials com el caganer arlequinat. Un dels més venuts, però, té nom i cognoms: "Donald Trump ha tringut molta difussió, ha estat un candidat controvertit i en ser elegit president, tot el que és notícia ajuda a vendre", explica Alós. Les eleccions presidencials els han fet agafar volada més enllà de l'Atlàntic, i les figuretes de Donald Trump i Hillary Clinton s'han fet tan famoses que han arribat a sortir a diaris com el 'Washington Post'.
 

Caganers per a tots els gustos. Foto: Albert Segura


Ara bé, Trump es disputarà el títol de més venut, però, amb Jon Snow o Daenerys de Joc de Trons. L'empresa, a més, ha sabut internacionalitzar bé el seu producte i dur-lo a través de la xarxa a tots els racons del planeta. Com a dada curiosa, de les que s'encarreguen per Internet, set de cada deu s'envien a l'exterior, sobretot al mercat americà.
 

Els caganers de personatges infantils són tot un clàssic. Foto: Albert Segura