Sabadell Lliure de Corrupció retreu a l'Ajuntament que no lideri l'acusació

El col·lectiu ha liderat el procés judicial des de l’inici | Esperaven que el nou govern assumís un rol de major pes | El consistori assegura que està seguint els passos establerts

Raul Garcia Barroso, aquest dimecres al seu despatx
Raul Garcia Barroso, aquest dimecres al seu despatx | Albert Segura
27 de novembre del 2016
Actualitzat a les 10:08h
Quatre anys després de l’esclat del cas Mercuri, la plataforma Sabadell Lliure de Corrupció segueix liderant l’acusació popular. En aquest sentit, el col·lectiu retreu a l’Ajuntament de Sabadell que no s’hagi posat al capdavant, tal i com esperaven que fes quan va anunciar que es personava com acusació particular. El consistori assegura que està seguint els passos establerts.
 
L'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez (ERC), va signar el decret d'alcaldia el mes de setembre de 2015 que establia que el consistori compareixeria com a part afectada en les diligències prèvies que es tramiten al Jutjat d’Instrucció número 1 de Sabadell. El moviment es duia a terme d'acord amb una moció que es va aprovar en el ple municipal de desembre de 2014, i que va prosperar amb els suports de tots els membres del consistori a excepció dels regidors del PSC, que en aquell moment seguia al capdavant de l'executiu.
 
La decisió es prenia en considerar que les accions que es deriven d'aquest cas "han pogut lesionar els interessos de la institució municipal i dels cabals públics, a més de repercutir de manera molt negativa en la imatge de la ciutat". 
 
Retrets de la plataforma
 
La plataforma Sabadell Lliure de Corrupció creu que ha passat massa temps i que el govern municipal no ha fet la feina que s’esperava. “L’Ajuntament està personat com acusació particular, però no està tirant del carro com ho hauria de fer, esperàvem que agafés el nostre relleu, i no ha estat així”, apunta l’advocat de la plataforma, Raül Garcia Barroso.
 
En aquest sentit, recorda que ells formen part d’una plataforma ciutadana amb advocats “que fan la feina de manera altruista”, i considera que el govern municipal “hauria de ser el primer interessat” en què el procés avancés. 
 
L’Ajuntament assegura que segueix el procediment
 
L’Ajuntament de Sabadell defensa que no s’arronsa i que segueix el procediment que està establert. Concretament, ha demanat la personació com a acusació particular en 24 peces. De totes elles, s’ha admès la personació en un total de vuit peces, concretament les 11,18, 21, 22, 28, 30, 34 i 35.
 
Per aquest motiu, el govern recorda que va aprovar la personació com a acusació popular en tots els casos en què no s'admetés l'acusació particular, motiu pel qual s'ha sol·licitat en les peces 1, 6, 29, 31 i 33. Els serveis jurídics de l’Ajuntament són els encarregats de liderar l’acusació en col·laboració amb el despatx Entrena Abogados SCP a través d’un contracte menor.