Un trànsfuga de CiU permet al PSC mantenir el govern de Rubí

El regidor Sergi Garcia, que havia anat a les llistes nacionalistes com a independent, cobrarà, a mitja jornada, 40.000 euros anuals | El PDECat, que ara es queda amb un sol regidor, estava en negociacions amb altres grups de la oposició per una possible moció de censura contra el govern municipal del PSC, PP i C's

El regidor de Rubí Sergi Garcia
El regidor de Rubí Sergi Garcia | CiU Rubí
Redacció
25 de novembre del 2016
Actualitzat a les 17:25h
La situació política de bloqueig que vivia Rubí en els últims mesos s'ha desfet aquest dijous en un ple molt tens, i en què un dels dos regidors de la llista de CiU, Sergi Garcia, ha entrat a formar part del govern municipal. El bloqueig estava provocat pels partits d'esquerres a la oposició (ERC, Alternativa d'Unitat Popular, ICV, el PDECat i Veïns per Rubí), que tenien majoria i s'estaven plantejant una moció de censura contra el govern en minoria, en mans del PSC i amb el suport puntual de PP i Ciutadans.

Segons publica Rubitv.cat, Sergi Garcia, entrarà a formar part del cartipàs municipal com a responsable d'orientació, formació i inserció laboral i de Salut Pública. El portaveu del PDECat, Víctor Puig, afirma que desconeixia el pacte i ha titllat el cas de transfuguisme. El PDECat s'ha afanyat a afirmar que la seva formació no té cap vinculació amb el regidor, que va anar "com a independent" a les llistes de la federació nacionalista, que encara existia, a les municipals de maig de 2015. Segons la formació Garcia havia estat militant d'Unió (d'aquí la seva presència a les llistes) i ara ho seria de Demòcrates, la formació nascuda ara fa un any a partir d'una escissió democristiana.

Garcia cobrarà, segons apunten diversos mitjans, 40.000 euros anuals pel seu càrrec, a mitja jornada, mentre que l'alcaldessa en cobra 55.000 per la seva dedicació a jornada completa. Es dóna el cas, a més, que aquest mateix edil ja havia canviat de partit el 2011, quan formava part d'Alternativa Ciutadana de Rubí. En aquell moment, va fer-ho perquè el codi ètic de la seva formació no el deixava presentar-se a unes noves eleccions, i va "fitxar" per Convergència i Unió, de la qual va ser regidor des de l'octubre del 2012 fins el maig del 2015, i, des de les últimes eleccions municipals, ha estat dins del grup convergent com a independent.