Suspenen les sancions per Can Xupa i Ca n'Alzina

El ple bloqueja una moció de Ciutadans per repensar el Passeig | La ciutat aprova adherir-se a la Declaració de París per la lluita contra el SIDA

El ple del mes de novembre
El ple del mes de novembre | Norma Vidal
Norma Vidal
25 de novembre del 2016
Actualitzat a les 11:40h
El Ple municipal ha aprovat suspendre les sancions aplicades per la comissió d'infraccions administratives a Can Xupa i Ca n'Alzina. La proposta ha prosperat amb els vots a favor de totes les formacions, excepte el PSC. Segons ha explicat la regidora de Territori i Sostenibilitat, Glòria Rubio, aquesta mesura es fa perquè es tracta de dos cassos en què hi ha un procediment penal obert, en el cas de Can Xupa relacionat amb el cas Mercuri-, i l'executiu local s'ha vist obligat a traslladar aquests expedients a la fiscalia.

Rubio ha explicat que entre les irregularitats que es van cometre a aquestes finques, situades entre Sabadell i Polinyà, hi ha tales d'arbres i obertures de camins sense llicències o abocaments de terres contaminades. La regidora ha advertit que es tracta d'una zona que forma part del Rodal de la ciutat i ha advertit que el consistori “vetllarà escrupolosament per la conservació del Rodal i del sol del municipi”.

La regidora ha comentat que la proposta de sanció a Can Xupa que ara ha quedat suspesa és de 623.000 euros. En el cas de Ca n’Alzina, era de 100.000 euros.
Rubio ha lamentat que hi haguessin informes policials sobre les irregularitats "almenys des de l’any 2009" i ha advertit que no es van aplicar expedients de restauració de la realitat física del terreny fins l'any 2013, quan l'actual govern ja es trobava al capdavant del consistori.
 
El Passeig, endavant
 
Ciutadans ha presentat una moció per no sumar més modificacions al Passeig de la Plaça Major fins que no es tingui el projecte final enllestit. “Entenem que hi ha d’haver un debat tècnic i social, però demanem que les accions que es prenguin siguin consensuades i unànimes”, ha apuntat el regidor Adrián Hernández.
 
El regidor Miquel Soler (Guanyem Sabadell) ha ironitzat perquè la formació demani que “no es facin” coses, quan sempre es demana que “facin”, mentre que la resta de l’oposició s’ha sumat a la petició. “És un plantejament absolutament lògic”, assenyala Esteban Gesa (PP).
 
Maties Serracant (Crida per Sabadell) ha assegurat que la voluntat del govern es assolir projectes que generin consens, cosa que requereix temps, mentre que Xavi Guerrero ha avançat que és molt possible que es facin proves de cara a l’any que ve, com ara talls de carrers i derivacions de trànsit: “Si aquestes proves surten bé, ens donaran informació per dissenyar aquest espai central de la ciutat”, ha assegurat. La moció no ha prosperat, amb els vots en contra del govern.
 
Finalment, la ciutat s’ha sumat a la declaració de parís per la lluita contra el SIDA, mostrant la unanimitat en aquest punt de tots els grups municipals.