Un diccionari, un karaoke i una absència: les anècdotes del ple de novembre a Sabadell

El ple ha arrencat cinc minuts tard

El ple de novembre de Sabadell
El ple de novembre de Sabadell | Albert Segura
25 de novembre del 2016
Actualitzat a les 11:21h
El ple de novembre de Sabadell ha comptat amb una de les sessions de les llargues, amb una durada de set hores, amb una breu pausa. L’esgotament ha fet que a mesura que avançava la sessió s’hagi anat buidant la sala del públic que s’hi havia desplaçat per seguir-lo.
 
Inici amb retard
 
El ple ha arrencat cinc minuts més tard del previst, i amb xiuxiuejos als passadissos d’accés al saló de plens. Esteban Gesa (PP) ha arribat un cop arrecada la sessió, per l’absència més destacada ha estat la del portaveu de CiU, Carles Rossinyol, que per motius laborals és fora de Catalunya i s’ha perdut el seu primer ple des de que és regidor.
 
Votació repetida
 
El punt relatiu a l’aprovació de les tarifes del contracte administratiu especial de gestió de la programació escolar de música, teatre i dansa per al present curs acadèmic. A l’hora de comptar els vots, l’alcalde, Juli Fernàndez, s’ha descomptat i s’ha hagut de tornar a repetir.
 
En aquest punt, el regidor d’Unitat pel Canvi Joan Berlanga ha procedit a aixecar-se per anar al lavabo, però l’alcalde li ha dit que no es mogués. Un cop fet el recompte, li ha dit: “Ara si, pot anar-hi”.
 
Micròfons ocults
 
Josep Ayuso (PSC) ha tornat a acusar l’alcalde de regalar 4 milions d’euros a la Generalitat. En aquest sentit, ha assegurat que ho havia decidit després de la reunió que va mantenir al despatx d’Alcaldia amb el vicepresident Oriol Junqueras i el conseller de Salut, Toni Comín.
 
Fernàndez li ha respost: “Si en algun moment he tingut algun dubte que hi havia algun micròfon al meu despatx, ara sé que no, perquè el que vam parlar amb en Junqueras no té res a veure amb això que vostè diu”, ha dit, provocant les rialles dels assistents.
 
El karaoke del ple
 
La moció per municipalitzar el bosc de Can Deu ha comptat amb una tensió destacada a la sessió, però també amb punts irònics. D’entrada, Ricardo Roso, de l’associació de veïns de Sant Julià, ha expressat el seu nerviosisme per ser el primer cop al ple municipal: “Estic una mica nerviós, si això fos un karaoke potser m’animava”, ha dit, provocant les riallades dels assistents.
 
A l’hora de deixar les signatures recollides, li ha dit a l’alcalde: “No sé com les hi  puc fer arribar”. Fernàndez li ha respost: “Doncs vostè camina, jo camino...”, en to rialler.
 
En aquest mateix punt, Esteban Gesa s’ha referit als estudis que s’havien fet al bosc de Can Deu per garantir la seva supervivència, i ha tirat d’ironia: “Si han estudiat, han suspès!”.
 
El diccionari de Xavi Guerrero
 
El regidor d’Espai Públic, Xavi Guerrero, ha aprofitat una de les seves intervencions per explicar als assistents que s’utilitza malament la paraula “mentrestant”: “Tothom ho diu, i diria que no està bé, perquè és un adverbi i no es pot substantivar”, ha dit. El regidor de Ciutadans José Luis Fernández li ha dit en to de broma que seguiria dient-ho perquè li agradava, i Guerrero li ha respost seriosament que “cadascú és lliure de parlar bé o no el català”. L’alcalde hi ha posat pau, assegurant que ell també ho feia.