La política d'expropiacions del govern de Sabadell enfronta Josep Ayuso i Glòria Rubio

La regidora de Territori i Sostenibilitat ha afirmat que el PSC va deixar a l'actual executiu un deute milionari que l'executiu ha hagut d'afrontar | Ayuso defensa la gestió dels socialistes en aquesta matèria i diu que van esgotar totes les vies legals "perquè era el que s'havia de fer"

Josep Ayuso, portaveu del PSC
Josep Ayuso, portaveu del PSC | Norma Vidal
Norma Vidal
24 de novembre del 2016
Actualitzat a les 22:08h
Una proposta del govern per modificar el Pla general d'ordenació de Sabadell i donar compliment a un acord per executar una expropiació urbanística forçosa sense arribar a la via judicial i un altra referent a un pagament pendent, han obert la caixa dels trons entre Josep Ayuso (PSC) i Glòria Rubio (la Crida). Les mesures s'emmarquen en la voluntat de l'executiu d'abordar les expropiacions forçoses de forma "proactiva" i sense haver d'arribar als jutjats. Tot plegat amb l'objectiu que aquests procediments no acabin esdevenint despeses milionàries per la ciutat. 

Des de que va començar el mandat l'executiu sabadellenc ha hagut d'afrontar setze expropiacions, nou de les quals es van gestionar per via judicial i venien de l'anterior govern socialista. Aquestes han suposat una despesa de 32, 8 milions d'euros que ha hagut d'assumir l'executiu actual. 

La regidora de Territori i Sostenibilitat, Glòria Rubio, ha explicat que a finals de 2015 el govern es va veure obligat a demanar un crèdit de 20 milions d'euros per afrontar el pagament de les expropiacions forçoses i ha dit que es van trobar amb una "herència milionària" que no s'ha de repetir. Per aquest motiu assegura que el consistori està apostant per una gestió proactiva de l'urbanisme. 

"Si hi ha una proactivitat s'eviten sentencies judicials amb preus desorbitats", ha afirmat la regidora que ha dit que el govern treballa en la línia d'assolir expropiacions de mutu acord i a través de convenis. "La intenció és fer una millor gestió dels recursos públics", ha sentenciat.

Les paraules de Rubio han encès el portaveu socialista, Josep Ayuso, que ha defensat la gestió que l'anterior govern va fer en aquests cassos. "Es tracta d'expropiacions forçoses que s'han de fer per imperatiu legal", ha advertit Ayuso que ha assegurat que és un dret que tenen els particulars. "Vam actuar com havíem d'actuar i vam esgotar tot el procediment judicial com ens recomanaven les entitats municipalistes catalanes i de l'estat espanyol", ha afirmat. 

Rubio ha remarcat que aquest any el consistori ha tramitat cinc expropiacions en què s'han assolit acords sense haver d'arribar a la via judicial i dos més en què s'han signat convenis com el que s'ha presentat en el Ple i que afecta una finca del carrer Colom. 

Ayuso ha replicat dient que el govern socialista també es va asseure a negociar amb els propietaris en molts cassos però a lamentat que quan va aconseguir arribar a un acord i van portar-lo al Ple se'l va acusar de fer "urbanisme a la carta".  Rubio ha recordat al socialista que els acords urbanístics "poden ser beneficiosos per la ciutat o no".