Els alumnes de l'escola Nostra Llar es bolquen amb el Gran Recapte

Una trentena d'estudiants de sisè de primària recullen aliments per a famílies vulnerables | La previsió és reunir 900 quilos de menjar que distribuirà el Rebost Solidari | La iniciativa es duu a terme des de fa cinc anys i pretén conscienciar els més joves

Els estudiants han estat a l'aparcament del Sorli Discau tota la tarda
Els estudiants han estat a l'aparcament del Sorli Discau tota la tarda | Albert Segura
Norma Vidal
25 de novembre del 2016
Actualitzat el 26 de novembre a les 0:13h
El Sorli Discau del carrer Vallès de Sabadell és un dels punts de recollida més atractius dels 44 que participen en el Gran Recapte a la ciutat. En aquest supermercat alumnes de sisè de primària de l'escola Nostra LLar s'encarreguen d'informar els clients sobre la campanya per recollir el màxim nombre de quilos d'aliments possibles. Ho fan amb il·lusió, entusiasme i la voluntat de regalar el seu temps a aquells que més ho necessiten. 

"El que fem és informar els clients que entren sobre el Gran Recapte i demanar-los que hi participin comprant alguna cosa pels més pobres", explica Ferran Moya un dels alumnes del centre educatiu. En aquesta línia s'ha expressat Mariona Amboage, que assegura que han decidit "fer el gest d'ajudar a les persones que ho necessiten perquè aquest Nadal puguin passar-ho bé". L'estudiant afegeix que a l'escola els han explicat com "cuidar els modals" a l'hora de dirigir-se a les persones per demanar-los que col·laborin. 

La directora de l'escola, Laura Blanco, ha explicat a NacióSabadell que abans que arribi el dia es treballa amb els alumnes alguns aspectes clau com ara aprendre a informar, presentar-se i saber estar. "Per exemple els ensenyem a tenir empatia, a ser agraït i no respondre en cas que algú els digui un estirabot", indica. 
 

Un dels grups de voluntaris de l'escola Nostra Llar. Foto: Albert Segura


En total enguany hi participen 32 escolars de sisè dels 54 que hi ha al centre. "S'apunten de forma voluntària i normalment els encanta", explica la directora que comenta que els escolars de cinquè també participen en el recapte que sol dur-se a terme a la primavera. "Així els mateixos alumnes prenen part en la iniciativa dues vegades al llarg de l'escolarització".

Blanco afegeix que l'activitat es va començar a fer ara fa cinc anys perquè van detectar que la majoria de famílies de l'escola podia participar en el recapte d'aliments que es duia a terme al centre "però els nens no hi prenien part, no podien implicar-se i ara si, ara regalen el seu temps perquè deixen de fer altres coses per ajudar els que ho necessiten", assegura. 

La previsió és que es recullin entre 800 i 1.200 quilos de productes gràcies a aquesta iniciativa i al menjar que durant la setmana han anat portant al vestíbul del centre educatiu les famílies de l'escola. El recompte dels quilos d'aliments recollits i la classificació la duran a terme estudiants de tercer de primària. 

90.000 quilos a tot Sabadell

El Rebost Solidari és qui s'encarrega de coordinar el Gran Recapte a la ciutat amb l'objectiu d'arribar als 90.000 quilos, una xifra similar al que va recollir-se el 2015. 

Des de primera hora d'aquest matí desenes de voluntaris treballen als 44 punts de recollida que s'han habilitat per aconseguir la fita. Actualment el Rebost Solidari ajuda a 1.200 famílies de la ciutat. 
 

Voluntaris classificant aliments a un establiment Condis. Foto: Norma Vidal