Més de 400 persones visiten els edificis modernistes de l'antiga Caixa Sabadell

Diumenge es duu a terme la darrera visita de l'any

Redacció
24 de novembre del 2016
Saló modernista de l'antiga Caixa Sabadell
Saló modernista de l'antiga Caixa Sabadell | FACS
n total de 403 persones han participat en les visites guiades als edificis modernistes de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 al llarg d'aquest 2016. Així ho han indicat fonts de l'entitat a NacióSabadell coincidint amb la celebració de la darrera sessió que es farà el proper diumenge 27 de novembre a les 12:00 hores. 

La visita consisteix en un viatge comentat per la història apassionant del patrimoni modernista de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859. En primer lloc, es fa un recorregut per l’edifici principal, seu actual de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859, projectat i dirigit per l’arquitecte Jeroni Martorell, fou concebut per allotjar les dependències de la Caixa d’Estalvis de Sabadell, la seva Biblioteca i un Saló d’Actes.

Ocupa un solar entre mitgeres amb la façana principal al carrer de Gràcia i la posterior a un jardí. Consta de soterrani; planta baixa, originàriament ocupada per la Biblioteca, les Oficines d’atenció i servei al públic, i les dependències pròpies de la gestió i el govern de la Institució; i a la planta pis on, entre altres dependències, es situa el Saló d’Actes.

Del conjunt de l’edifici són rellevants pel seu valor arquitectònic i artístic: la façana principal, l’actual pati d’operacions, el pati Turull i el Saló d’Actes.

L’activitat es completa amb la visita a l'edifici de l'Espai Cultura, nascut com a Escola Industrial d'Arts i Oficis (impulsada per la Caixa Sabadell) i, posteriorment, seu de l'Obra Social de Caixa Sabadell.

El preu de l'entrada és de 3 euros i les places són limitades.