El Gran Recapte espera recollir 90.000 quilos d'aliments a Sabadell

Hi ha 44 punts de recollida a la ciutat | Es demana llet, sucre, oli, farina, cacau soluble i productes d'higiene personal | El Rebost Solidari ajuda 2.100 famílies al municipi

Un dels voluntaris del Gran Recapte
Un dels voluntaris del Gran Recapte | Martí Albesa
Norma Vidal
24 de novembre del 2016
Actualitzat el 25 de novembre a les 11:27h
El Gran Recapte que organitza el Banc dels Aliments confia en recollir 90.000 quilos de menjar aquest cap de setmana a Sabadell. Així ho ha explicat a NacióSabadell Santiago Fuentemilla, president del Rebost Solidari, que és l'entitat que coordina aquesta recollida d'aliments a la ciutat. En total hi haurà 44 punts de recollida i els productes més demandats són la llet, el sucre, l'oli, la farina o els d'higiene personal. Actualment el rebost Solidari ajuda a 2.100 famílies de Sabadell.

Santiago Fuentemilla ha explicat que com els punts de recollida i la xifra de voluntaris que participen en aquesta campanya és molt similar a la d'anys anteriors, és previsible que es recolliran els mateixos quilos de menjar que l'any passat. "Ens agradaria augmentar aquesta xifra però és complicat", comenta Fuentemilla que avisa que tot i que en els darrers dies s'han sumat a la iniciativa nous voluntaris, desconeix la xifra exacte que hi haurà finalment i per tant no es pot fer una previsió a l'alça. 

Entre els productes que més falta fan destaca la llet, l'oli, la farina, el cacau soluble o el sucre, a més dels d'higiene personal. La campanya es duu a terme divendres i dissabte tot el dia a la majoria de supermercats del centre de Sabadell. 

2.100 famílies al Rebost

El president del Rebost Solidari ha explicat que actualment hi ha 2.100 famílies que reben ajuda d'aquesta entitat a la ciutat de Sabadell. En aquesta línia explica que hi ha molts ciutadans procedents de països d'Àfrica com el Marroc, però adverteix que també hi ha espanyols. "Aquests solen ser treballadors amb poca formació o que provenen de sectors com la construcció". 

Pel que fa a la recuperació econòmica, Fuentemilla ha apuntat que malgrat que en els darrers mesos els indicadors han millorat, "la recuperació encara no ha arribat a les famílies" que segons explica "es troben en una situació semblant a la que vivien fa un any". Així, indica que algunes persones han trobat feina però de forma temporal i amb un salari molt baix que els impedeix poder sortir del col·lectiu que rep ajuda del Rebost.