La Fira de Santa Llúcia i l'encesa de llums marcaran l'inici del Nadal a Sabadell

Els firaires obriran portes divendres a la tarda | Dissabte els llums de Nadal s’encendran a tota la ciutat

Presentació de la Fira de Santa Llúcia a Sabadell
Presentació de la Fira de Santa Llúcia a Sabadell | Albert Segura
23 de novembre del 2016
Actualitzat el 24 de novembre a les 12:51h
La ciutat de Sabadell entrarà de ple aquest cap de setmana en el Nadal. Tot i ser finals de novembre, ja és tradició celebrar l’inici de les festes per aquestes dates, amb la tradicional Fira de Santa Llúcia i l’encesa de l’enllumenat de la ciutat.
 
La novetat de la Fira d’aquest any es troba en la seva ubicació, a la plaça Sant Roc, un fet que agrada els firaires. “És un espai similar al que ocupa la Fira a Barcelona, salvant les distàncies, i permetrà que la gent de la ciutat pugui gaudir i viure aquesta tradició”, ha assenyalat l’alcalde, Juli Fernàndez en la roda de premsa de presentació.
 
En aquesta ocasió s’ha editat un punt de llibre que inclou tots els actes que acompanyaran la Fira i que es podrà recollir en qualsevol de les parades, que obriran portes divendres a la tarda. “Hi haurà unes 300 activitats de tot tipus a tota la ciutat, combinem modernitat, actualitat, noves formes de vida i tradició”, ha assenyalat la regidora de Comerç, Marisol Martínez.
 
Els firaires, pel seu cantó, s’han mostrat satisfets pel canvi d’ubicació, després que la Fira hagi passat en els darrers anys per la plaça Doctor Robert, la Rambla i darrerament pel Passeig de la Plaça Major.
 
Encesa de llums
 
L’enllumenat nadalenc no s’encendrà, però, fins dissabte a les 18.00 hores. L’encesa es farà a la plaça Doctor Robert, on la façana posterior de l’Ajuntament compta amb un total de 17 fanalets que ha creat l’ESDi per donar color a la casa consistorial.
 
Aquell mateix dia es preveu una ruta per visitar els diferents emplaçaments de la ciutat que s’ha il·luminat de manera excepcional amb arbres de Nadal i situant llums a l’arbrat públic, com és el cas de la plaça Sant Jaume o el Racó del Campanar.





Fanalets a l'Ajuntament de Sabadell. Foto: Albert Segura


L'Ajuntament de Sabadell ja ha instal·lat els disset fanalets que il·luminaran la façana de Doctor Robert aquest Nadal. Es tracta d'uns elements que ha dissenyat l'ESDi, i dels quals se'n faran unes 6.000 unitats més petites per als nens i nenes de la ciutat.

El fanalet forma part de l'imaginari que l'Ajuntament ha impulsat per replantejar el Nadal a la ciutat, amb l'objectiu de sabadellenquitzar-lo, vinculant-hi el passat industrial des del punt de vista més romàntic. Per això, el fanalet compta amb una estructura que està inspirada en la lançadora dels telers.

L'encesa dels llums de Nadal de tota la ciutat, també dels fanalets, serà aquest dissabte a la tarda.
 

La façana de l'Ajuntament amb els fanalets de Nadal. Foto: Albert Segura