La PAHC taca amb pintura vermella el Museu de Gas Natural a Sabadell

Un centenar de persones participa en una protesta contra l'empresa per la mort d’una dona a Reus víctima de la pobresa energètica | Exigeixen una sanció d’1 MEUR | Els regidors Gabriel Fernàndez, Glòria Rubio i Maties Serracant han participat en la protesta.

Estat en què ha quedat la façana del Museu del Gas a Sabadell
Estat en què ha quedat la façana del Museu del Gas a Sabadell | Albert Segura
22 de novembre del 2016
Actualitzat el 23 de novembre a les 7:55h
La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i la Crisi (PAHC) de Sabadell ha denunciat aquest dimarts al vespre l’actitud de Gas Natural davant la mort a Reus d’una dona de 81 anys a qui feia dos mesos se li havia tallat els subministraments energètics. Tot plegat sense consultar els serveis socials del consistori reusenc. Ho han fet amb una concentració davant del Museu del Gas.
 
El col·lectiu ha posat espelmes a la porta del Museu del Gas en record a la dona i ha llançat boles de pintura vermella contra la façana blanca de l’edifici. A la protesta hi han participat els regidors Gabriel Fernàndez (ERC) i Glòria Rubio i Maties Serracant (Crida per Sabadell).


 
L’acte ha arrencat amb una encesa d’espelmes a la porta del Museu del Gas i la celebració d’un minut de silenci que ha donat pas a la lectura d’un manifest. En el text es denuncia que l’empresa energètica ha vulnerat la llei vigent de pobresa energètica, en no sol·licitar a l’Ajuntament de Reus els informes de vulnerabilitat corresponents.
 
De la mateixa manera, exigeixen a la Generalitat que mogui fitxa. “Denunciem la responsabilitat de la Generalitat, que té un paper ridícul, ha d’imposar una sanció exemplar a Gas Natural d’1 milió d’euros”, ha assenyalat Joaquim Martínez, portaveu de la PAHC.
 
L’acte ha acabat amb el llançament de boles de pintura vermella que ha tenyit la façana de l’edifici, que és de color blanca, en clara al·lusió a la sang i a la mort.


 
Presència institucional
 
L’Ajuntament de Sabadell hi ha estat present a través dels regidors d’Acció Social, Gabriel Fernàndez (ERC), i la tinent d’alcalde de territori i Sostenibilitat, Glòria Rubio (Crida per Sabadell), a més del regidor Maties Serracant (Crida per Sabadell). Ha estat la manera de donar el suport del govern a l’acte.
 
“Jo mateix vaig dir la setmana passada que les millors manifestacions serien les que es convoquessin a les portes de les subministradores que incompleixen la Llei, i aquest és el cas”, ha expressat Fernàndez. De la mateixa manera, ha assegurat que la relació amb Gas Natural és “inexistent”, donat que no els ha sol·licitat cap informe de vulnerabilitat a dia d’avui.
 

S'han situat espelmes a l'entrada de l'edifici. Foto: Albert Segura