El Més Petit de Tots tanca amb 2.500 espectadors a Sabadell

L'ocupació a estat del 100% a gairebé tots els espectacles programats

Aspecte del Teatre Principal durant la festa inaugural del certamen
Aspecte del Teatre Principal durant la festa inaugural del certamen | Juanma Peláez
Redacció
21 de novembre del 2016
La dotzena edició del Festival El Més Petit de Tots, que compta amb una programació per a infants d'entre 0 i 5 anys i que s'ha celebrat del 5 al 20 de novembre de 2016, ha registrat 2.500 espectadors a Sabadell. Els responsables del certamen valoren positivament les xifres perquè s'ha assolit una ocupació de gairebé el 100% en totes les funcions. Tot i així revelen que l'afluència de públic és inferior a la de l'any passat perquè enguany s'han reduït les representacions escolars i s'ha apostat per muntatges de format més petit per reduir la distància entre els actors i el públic. 

La directora de LaSala Miguel Hernández i del Festival, Eulàlia Ribera, ha destacat "la qualitat dels espectacles que s'han pogut veure, i sobretot la confiança que els espectadors ja tenen en el Festival, perquè totes les propostes han fregat el 100% d'ocupació". En aquest sentit ha destacat el fet que molts dels espectacles, com la Festa Inaugural, White o Concert per a nadons, havien esgotat les entrades dies abans de la representació. "Estem contents d'haver aconseguit que la gent ja esperi el Festival", ha assegurat.
 

Imatge del muntatge White. Foto: LaSala


La xifra d'espectadors és inferior a l'edició passada, un fet que s'explica perquè aquest any s'han fet menys representacions escolars. L'any passat va ser 18 funcions i aquest any n'han estat 10. Alhora, Ribera ha explicat que l'aforament de la majoria d'espectacles "ha estat molt més reduït que en ocasions anteriors, perquè els muntatges i les companyies així ho requerien. El públic necessita estar molt a prop dels actors, i això fa que els espais hagin d'estar molt més acotats", ha assenyalat.

Èxit de les activitats paral·leles

Una de les novetats d'aquest 2016 és que el Festival ha incorporat un seguit d'activitats paral·leles. "Ha estat una prova i estem molt contents del resultat, és una línia amb la qual volem continuar treballant i aprofundir-hi", diu Ribera. A Sabadell, una quarantena de nens i una trentena d'adults van participar en el taller de dansa i moviment de la coreògrafa Gaia Gonnelli a la Biblioteca Vapor Badia (se'n van fer tres sessions) i una vintena més van participar en el taller d'estimulació sensorial de la companyia de Paulo Lameiro a la Biblioteca del Nord.
 

Gaia Gonelli ha apropat la dansa als més menuts. Foto: Juanma Peláez


A més, Sabadell ha estat l'epicentre de la trobada internacional de programadors nacionals i internacionals que durant quatre dies van conèixer el Festival. Aquests programadors i responsables de diferents certamens europeus van visitar LaSala per conèixer el projecte sabadellenc de primera mà i en el mateix teatre es van reunir amb la regidora de Cultura, Montserrat Chacon i van poder trobar-se amb l'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, per conèixer a fons la política cultural de la ciutat.

Ribera està convençuda que "estat una bona eina per ajudar a posar Sabadell en el mapa cultural europeu. I el fet que els programadors hagin pogut establir aquest contacte amb els representants del govern, permet que sigui més fàcil crear vincles per treballar de cara al futur", conclou.