Sabadell reobre la Rambla Ibèria després de tres anys

Un problema semafòric ha impedit que l'eix viari fos transitable a primera hora del matí tal i com estava previst | Pel moment només disposarà d'un carril per sentit

Primers vehicles circulant per la nova la Rambla Ibèria
Primers vehicles circulant per la nova la Rambla Ibèria | Norma Vidal
Redacció
21 de novembre del 2016
Actualitzat a les 14:19h

La Rambla Ibèria de Sabadell s'ha reobert aquests dilluns a les 11:00 hores després que s’hagi soterrat un tram de vies dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) i que la Generalitat de Catalunya hagi acabat part de les obres d’adequació de l’espai. L'obertura no s'ha produït fins a mig matí a causa d'un problema semafòric que finalment s'ha pogut solventar. Tal i com va avançar NacióSabadell, la via torna a ser transitable però de forma parcial, ja que a part del recorregut només s’habilitarà un carril d’anada i un de tornada fins que acabin totes les obres, previsiblement a l’estiu del 2017.

El govern municipal preveu que pels volts de Nadal s’iniciaran els treballs de les obres per fer la rotonda anunciada que comunicarà la carretera de Barcelona, la ronda de Ponent i la rambla d’Ibèria, les quals es preveu que no estaran llestes fins al juny del 2017. Paral·lelament, també es treballarà per convertir la ronda de Ponent en dos carrils per banda més un carril d’anada i un de tornada per a bicicletes.

Consell: seguir les rutines actuals

L'únic carril per sentit fa que la Rambla Ibèria segueixi sense ser la solució de mobilitat que molts esperen, motiu pel qual l'Ajuntament aconsella mantenir les rutines actuals i no derivar el trànsit al renovat accés. Així, aconsellen fer servir el Passeig de Can Feu, la Gran Via i la Ronda Oest.
 

Vehicles circulant a la Rambla Ibèria. Foto: Albert Segura


Modificació de les línies d’autobús urbà i interurbà

El trànsit de la rambla d’Ibèria es va tallar el dissabte 22 de febrer del 2014, entre els carrers de Sant Jordi i de Pau Claris, a causa de les obres del perllongament de la línia S2 dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.