L'oposició dubta que s'hagi fet el manteniment adequat de la xarxa de l'aigua

El PDCat demana que s'obri un expedient informatiu a Cassa | El PSC assegura que cada any la companyia presentava partides econòmiques destinades a la millora del sistema | El PP afirma que les inversions que l'empresa feia en altres municipis comptaven amb el vist-i-plau de l'Ajuntament

Feines per reparar una avaria al centre de Sabadell
Feines per reparar una avaria al centre de Sabadell | Juanma Peláez
Norma Vidal
18 de novembre del 2016
Actualitzat a les 15:02h
Les reiterades avaries en la xarxa de subministrament d'aigua que han afectat diversos punts de la ciutat de Sabadell en les darreres setmanes preocupen els partits de l'oposició. La causa d'aquests problemes és l'antiguitat de la xarxa, que segons fonts de la companyia s'ha de renovar perquè presenta molts trams amb canonades obsoletes o fetes amb fibrociment. Els grups municipals es pregunten si en els darrers anys no s'ha dut a terme una inversió adequada per evitar episodis com el que el passat cap de setmana va deixar sense aigua un miler d'usuaris al centre de la ciutat. 

El portaveu del PSC, Josep Ayuso, ha assegurat que Cassa disposa d'un pla d'inversions a tot el sistema d'aigua que s'ha anat executant en els darrers anys. "En l'anterior mandat la companyia de forma anual destinava partides específiques per a renovar la xarxa", ha explicat Ayuso que ha dit que "desconeix" si e pla era "insuficient". En aquesta línia ha demanat a l'executiu actual que "com a membre del Consell d'Administració intervingui per solucionar els problemes que hi ha". 

Per la seva banda, Esteban Gesa (PP), ha considerat que "si s'estava fent un pla de millora i ara diuen que hi ha tres quartes parts de la xarxa que cal canviar i invertir 70 milions d'euros, és que aquest pla no s'estava desenvolupant". Així mateix ha recordat que cada cop que Cassa duia a terme una inversió fora de Sabadell era amb el vist-i-plau de l'alcalde, que és el vicepresident de Cassa, i dels consellers nomenats per l'Ajuntament. "L'anterior executiu (PSC) era coneixedor del que es feia i no es feia, això segur", ha alertat Gesa. 

Per la seva banda, el portaveu del PDCat, Carles Rossinyol, ha demanat que s'obri un expedient informatiu a Cassa per aclarir què és el que està passant. La formació s’ha mostrat preocupada per l’actitud del govern municipal, que considera que no ha estat a l’alçada de la situació. En aquest sentit, també recorda que Cassa és una empresa mixta en la qual l’alcalde de Sabadell n’és el vicepresident.
 
“Hi ha hagut problemes de caràcter molt greu i l’alcalde no ha donat cap explicació raonable”, explica Rossinyol. De la mateixa manera, la força vol saber quanta gent té el consistori controlant els límits de pressió i per quin motiu no s’ha desenvolupat el reglament de 2013, que entre altres estableix els límits de pressió o el sistema de vàlvules de la xarxa. Amb aquest objectiu, la formació traslladarà un seguit de preguntes a l’alcalde, i en base a la resposta durà a terme les accions que consideri oportunes.
 
Per la seva banda,l'Ajuntament ha instat en diverses ocasions la companyia a mantenir l’estat de les canonades de la ciutat. Amb aquesta finalitat, està treballant amb Cassa per elaborar un pla director a llarg termini, un projecte, però, que encara es troba en fase de treball.