Sabadell s'il·luminarà per Nadal

La ciutat comptarà amb cinc arbres gegants situats en diferents punts | L’Ajuntament es guarnirà amb fanalets de colors i es decoraran diversos arbres amb llums| El Passeig acollirà una fira per difondre l’imaginari sabadellenc

Presentació dels actes i la programació de Nadal 2016 a Sabadell
Presentació dels actes i la programació de Nadal 2016 a Sabadell | Albert Segura
17 de novembre del 2016
Actualitzat a les 15:35h
La llum serà un dels elements essencials d’aquest Nadal a la ciutat Sabadell. El programa d’activitats compta amb una sèrie d’elements que impregnen les festes d’aquest any amb un marcat caràcter local, totes elles al voltant de la llum, l’imaginari sabadellenc i les activitats adreçades al públic familiar. El fanalet creat per l’ESDi i el conte Nit de Reis a Sabadell seran els dos vehicles principals que acompanyaran els més petits des de l’inici fins el final de les festes.
 
El govern municipal ha volgut reforçar els actes i l’esperit festiu de l’època més meravellosa de l’any, com cantava Andy Williams. Per aquest motiu, la campanya nadalenca compta amb tot un seguit d’activitats que ompliran d’actes i propostes els diferents barris de Sabadell, però també de llum, gràcies a un nou concepte de la festa. Això sí, tot plegat sense pista de patinatge.
 

El kit que s'entregarà als menuts de Sabadell. Foto: Albert Segura


El conte dels Reis Mags a Sabadell
 
El conte, amb textos de David Vila i Ros i il·lustracions del Col·lectiu Bafarada, serà l’eix central al voltant del qual girarà tota la proposta de Nadal. “Desgranem un imaginari propi de com viure el Nadal i com identificar la ciutat amb aquesta festa, el conte és la referència”, explica la regidora de Cultura, Montserrat Chacon.
 
Juntament amb el conte, el fanalet de l’ESDi també és un dels elements més importants a tenir en compte. Amb una estructura inspirada amb les llançadores tèxtils, es repartiran kits a totes les escoles de la ciutat perquè els nens de P3, P4 i P5 les facin a classe. Més enllà, tothom qui ho vulgui en podrà muntar en els tallers que es faran adreçats als més petits.
 

Un dels fanalets que lluirà l'Ajuntament de Sabadell. Foto: Albert Segura

 
Llum arreu
 
Els carrers de la ciutat ja han començat a acollir els llums de Nadal, que il·luminaran Sabadell a partir del dissabte 26 de novembre. Tot l’eix comercial, que recorre la ciutat de nord a sud, comptarà amb cortines de llum, i en diferents punts els arbres també disposaran de llums propis, com és el cas del Racó del Campanar.
 
A més, s’instal·laran cinc arbres de Nadal no naturals, concretament al Passeig de la Plaça Major, a l’entrada de Sant Pau de Riu-sec, a la plaça Catalunya, a la plaça de la Creu de Barberà i a la plaça del Pi. “Són arbres gegants, de vuit metres, d’estructura d’il·luminació, i se sumaran als dos que Ferrocarrils de la Generalitat col·locarà a les dues estacions de la ciutat”, explica la regidora de Comerç, Marisol Martínez.
 
A banda, l’Ajuntament també s’engalanarà amb disset fanalets, com els que muntaran els menuts a classe, però de dimensions més grans, d’un metre d’alçada, aproximadament. Aquets fanalets tindran llum canviant, i es situaran a la façana de la plaça Doctor Robert.
 

Moment del Cap d'Any Infantil. Foto: Albert Segura


El Passeig de la Plaça Major, epicentre
 
El Passeig de la Plaça Major comptarà amb un campament de contingut cultural, extret del relat del conte Nit de Reis a Sabadell i sota el títol Teixint el Nadal. Hi haurà una carpa de contes i tallers vinculats amb l’imaginari tèxtil de la ciutat i inspirats en l’Arbre dels Desitjos. També hi haurà un taller de fanalets i activitats, com ara la festa de la llufa o el Cap d’Any Infantil.
 
Se celebrarà del 19 de desembre al 21 amb activitats de dinamització a la tarda, del 22 al 31 matí i tarda, i del 2 al 4 de gener només al matí. Se situarà a la part baixa del Passeig i el Racó del Campanar.
 
Activitats de dinamització
 
Aquest any el pessebre de la ciutat s’instal·larà a la Casa Duran, així com les cantades de les corals de la ciutat. A més, els Pastorets visitaran el campament i faran una programació especial per al seu centenari. L’Acadèmia Catòlica comptarà, un any més, amb l’exposició de pessebres.
 

Un tió amb el nas vermell a la Fira de Santa Llúcia de Sabadell. Foto: Juanma Peláez


Comerç i fires
 
La Fira de Santa Llúcia canvia d’ubicació, i es trasllada a la plaça de Sant Roc, com si es tractés d’un tradicional mercat de Nadal europeu. Obrirà el divendres 25 de novembre, i al dia següent, dissabte 26, es farà l’encesa de l’enllumenat a tota la ciutat amb un acte.
 
A l’altre cantó de l’Ajuntament, a la plaça Doctor Robert, s’hi celebraran diverses fires al llarg de les festes. Els dies 26 i 27 de novembre obrirà portes una fira amb el focus posat en els més menuts, amb food track especialitzades en els petits de la casa. Dels dies 8 al 11 de desembre s’hi farà el Van-van Market, amb dinamització musical i food tracks.
 
A més, el 3 de desembre se celebrarà la Nit de Compres, i els dies 10 i 11 es farà el Flea Market. Ja el 16 de desembre s’inaugurarà la Fira de Productes Artesans, que romandrà oberta fins la Nit de Reis. El 17 la Via Massagué celebrarà el dia de botigues al carrer.
 

Els Reis Mags recorreran la ciutat. Foto: Juanma Peláez


Campament reial i Cavalcada
 
L’ambaixador reial s’instal·larà, com és tradició, a Cal Grau, a la plaça del Gas. S’hi estarà des de Sant Esteve i fins el 4 de gener, rebent les cartes i els desitjos de tot aquell qui li vulgui dur.
 
La Cavalcada s’ha convertit en un dels misteris més ben guardats del Nadal a Sabadell. Només se’n sap que serà diferent, això sí, amb els tres Reis Mags intactes. Prèviament, els dies 3 i 4 de gener, les carrosses es podran visitar a Fira Sabadell, com ja va passar l’any passat.