Un centenar d'escolars de Sabadell aprenen a reciclar

Els joves han participat en l'anàlisi del contingut de diverses bosses d'escombraries | La iniciativa s'emmarca en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus |

Estudiants escoltant les pautes per aprendre a reciclar
Estudiants escoltant les pautes per aprendre a reciclar | Norma Vidal
Norma Vidal
18 de novembre del 2016
Actualitzat a la 13:04h
Un centenar d'alumnes de 5è i 6è de primària de les escoles Joaquim Blume i Creu Alta, han participat aquest divendres en una acció per conscienciar-los de la importància de reciclar correctament les deixalles. La iniciativa s'emmarca en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus i l'ha organitzat la regidoria d’Espai Públic de l’Ajuntament i el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental. 

Durant el matí, els alumnes han participat en la proposta Ja saps el que llences?, en què de manera lúdica i pràctica han pres consciència de la necessitat de separar les diverses fraccions d’escombraries i de tot el que es podria separar en origen però que acaba al contenidor de la resta.

Així, dues tècniques han examinat el contingut de bosses de deixalles triades a l'atzar i han recol·locat el seu contingut en el contenidor adequat. Tot plegat amb l'ajuda d'un pallasso que ha posat un toc d'humor a l'activitat.
 

Escolars participant en una de les activitats previstes. Foto: Norma Vidal


També han pres part en la proposta L’aventura dels residus, formada per una vintena de jocs d’habilitat, de competició, de concentració, divertits i engrescadors per aprendre sobre els residus. L'espai es complementarà amb la instal∙lació d'una carpa en què es lliuraran bosses compostables i material divulgatiu. Altres activitats ha estat la visita a un camió de residus i el joc del mocador del reciclatge.

Sensibilització als mercats

D’altra banda, del 21 al 24 de novembre, es portarà a terme una campanya de sensibilització que recorrerà els mercats municipals per traslladar al conjunt de la ciutadania lanecessitat de reduir la producció de residus. Es donaran consells de reutilització i es parlarà del reciclatge i la necessitat de separar en origen els residus que produïm.

La campanya es portarà a terme als matins i arribarà el dilluns al Mercat Central; el dimarts al Mercat de la Creu Alta, el dimecres als Merinals i a Torre‐romeu i el dijous a Campoamor.