Els empresaris de la Zona Hermètica mantenen el pols amb l'Ajuntament i es neguen a tancar

Asseguren que una ciutat com Sabadell necessita una zona d’oci nocturn | Afirmen que les reunions amb l’Ajuntament s’han celebrat per iniciativa pròpia

Un cotxe de la Policia Municipal davant del DrinkKing
Un cotxe de la Policia Municipal davant del DrinkKing | Juanma Peláez
Redacció
16 de novembre del 2016
Actualitzat a les 16:09h
Els empresaris de l’oci nocturn de la Zona Hermètica pensen esgotar totes les opcions possibles per evitar el tancament dels seus locals. Mantenen aquesta posició després que aquest dimecres s’ha sabut que el Tribunal Suprem avala el tancament de les discoteques d’aquest àmbit de la ciutat, tal i com estableixen els acords de ple de 2011.
 
Tot i que haurien d’haver tancat la paradeta el passat 1 de juny, els locals han seguit obrint sense que els hagi arribat encara cap notificació ni sanció. “Hem optat per no fer cap moviment davant la imminent resolució del Tribunal Suprem”, explica el regidor d’Espai Públic, Xavi Guerrero, que justifica que si hagués estat adversa haurien d’haver dut a terme certes accions, com per exemple, possibles indemnitzacions.
 
Ara, els empresaris asseguren que seguiran amb la seva activitat fins que no hi hagi notificacions, amb l’objectiu d’intentar arribar a acords amb l’Ajuntament per mantenir l’activitat. “És una problemàtica de fa cinc anys, abans hi havia uns 40 locals i ara només vuit”, lamenta el president de l’Associació d’Empresaris d’Oci Nocturn de la Zona Hermètica, Joan Cosp.

Manteniment de l'activitat
 
Des de la data en què oficialment haurien d’haver tancat fins ara, empresaris i Ajuntament s’han reunit fins en tres ocasions, i dilluns vinent tenen previst presentar una nova instància amb urbanisme per agilitar el nou Pla general de regulació d’activitats, que ha de posar sobre el mapa les noves àrees on hi pot haver activitat d’oci nocturn. “En una ciutat amb més de 200.000 habitants no ens podem quedar sense una zona d’oci nocturn, s’ha de fer aquest Pla general”, afegeix Cosp.
 
L’Ajuntament començarà a enviar les notificacions a finals d’aquest mes de novembre, tot i que s’espera que les empreses no tanquin d’un dia per l’altre i que ho facin d’aquí a uns mesos. “Dependrà de la batalla que vulgui presentar cada propietari”, assenyala Guerrero.
 
En aquest sentit, els empresaris asseguren que recorreran les notificacions, amb l’esperança de trobar una solució que no passi per tancar els locals i acomiadar la gent que hi treballa.