El Tribunal Suprem dóna la raó a l'Ajuntament en el cas de la Zona Hermètica

L'Ajuntament notificarà als locals els expedients de cessament d'activitat | El govern municipal preveia el tancament abans de l'hivern

Cues a l'entrada a la discoteca DrinkKing
Cues a l'entrada a la discoteca DrinkKing | Juanma Peláez
Redacció
16 de novembre del 2016
Actualitzat a les 16:07h
El Tribunal Suprem (TS), en una sentència del 19 d’octubre de 2016, ha donat la raó a l’Ajuntament en el litigi que manté amb els propietaris dels locals de la Zona Hermètica. Segons informa el consistori, el TS ha desestimat el recurs de cassació que l’Associació Zona Hermètica de Sabadell i altres empresaris a títol individual havien interposat contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) del 19 de desembre de 2014. En ella, es desestimava el recurs interposat contra l’aprovació definitiva del Pla especial de regulació dels usos recreatius i de restauració del barri de Gràcia de Sabadell (PE-63M).

Segons l'Ajuntament, el màxim òrgan del poder judicial espanyol confirma l’anterior sentència i declara que és correcte el Pla especial de regulació dels usos recreatius i de restauració del barri de Gràcia aprovat el 23 de maig de 2011, de manera que ja no hi ha una altra instància judicial per recórrer. "L’Ajuntament ha de complir en tot moment la normativa vigent, per això continuarà aplicant el pla especial d’usos recreatius com ha fet fins ara, i ho farà mantenint el diàleg amb tots els agents implicats, en aquest cas amb els veïns i els empresaris", assenyala Xavier Guerrero, regidor d’Espai Públic.

De la mateixa manera, assegura que "paral·lelament, anirem avançant en el que ha de ser el nou planejament pel que fa als usos de locals nocturns a tota la ciutat”. En aquests moments, passats ja els 5 anys que el pla determinava per cessar les activitats vigents, el consistori pot exigir als propietaris que tanquin definitivament els locals. Per aquest motiu, al final del mes de novembre l’Ajuntament notificarà als propietaris l’inici dels expedients de revocació de les llicències per cessament de l’ús urbanístic.