Detinguts dos membres de «Hells Angels» per extorsionar un tatuador

​Aquestes dues detencions se sumen a les que es van produir el passat mes de març | Un dels investigats és de Sabadell |

Redacció
14 de novembre del 2016
Actualitzat el 15 de novembre a les 12:41h
Els Mossos d'Esquadra han detingut dos membres més del Club de Motos Hells Angels i n'han denunciat dos més, per la seva participació en l'extorsió i l'assalt violent al domicili d'un tatuador de Tarragona. Un d'ells és veí de Sabadell. Amb aquestes detencions, el cas ja en suma quatre, ja que en els dies 30 i 31 de març, se'n van produir dues en la primera fase de la investigació. Els dos membres detinguts fa més de sis mesos van ingressar a la presó per ordre del Jutjat d'Instrucció número 6 de Tarragona.

Als sis investigats de nacionalitat espanyola i veïns de les localitats de Sabadell, Sant Feliu de Llobregat, Badalona i Barcelona, se'ls considera presumptes autors dels delictes d'extorsió, robatori amb violència i intimidació, violació de domicili i pertinença a grup criminal.

El cas d'extorsió

La policia catalana va tenir coneixement que un veí del Camp de Tarragona estava patint una extorsió per part d'uns membres de la banda "Hells Angels MC". El tatuador va denunciar que l'havien assaltat violentament al seu domicili i li havien sostret els diners que tenia a casa. A més, els assaltants el van amenaçar de trencar-li els dits i les mans amb un martell si no els pagava 2.000 euros cada mes.

Segons els Mossos, l'ús del martell per amenaçar i extorquir persones és una tècnica comuna entre els membres d'aquesta banda. Aquest objecte és prou intimidatori i permet el seu transport sense que constitueix cap delicte.

L'EUROPOL considera els Hells Angels com a un grup criminal delictiu, ja que aprofita l'organització i estructura típica dels Motors Club no només per realitzar les activitats pròpies d'aquest tipus de clubs de motoristes, sinó també per perpetrar actes delictius en benefici de la mateixa organització.