Restablert el subministrament d'aigua al centre de Sabadell

L'avaria s'ha resolt, i es troba a la cantonada de Zurbano amb Ferran Casablancas | Cassa instal·la un camió d'aigua per abastir els veïns afectats pel tall a Sabadell

Els operaris treballant en la reparació de la canonada
Els operaris treballant en la reparació de la canonada | Albert Segura
Redacció
13 de novembre del 2016
Actualitzat a les 14:57h

La companyia Aigües Sabadell ha restablert el subministrament d'aigua a la zona del centre de Sabadell que des de divendres estava afectada per una averia en el sistema de canonades. L'aigua ha tornat a rajat de les aixetes a les 14.45 hores, un cop s'ha localitzat l'anomalia i s'ha reparat.

L'avaria s'ha localitzat a les 12.40 hores d'aquest diumenge, situada a la cantonada dels carrers Zurbano amb Ferran Casablancas.Els operaris han estat treballant per localitzar el focus de l'anomalia, que es va produir per un problema en una reguladora, que va deixar anar més pressió en l'aigua i va provocar fins a cinc trencaments de canonades en diferents punts del centre.

Les primeres tres avaries  van afectar els entorns dels carrers Bonavista, Sentmenat i Latorre. Les dues primeres es van resoldre durant el matí de dissabte però la del carrer Latorre segueix sense solució. Al llarg de la matinada d'aquest diumenge s'ha tornat a produir una nova avaria a l'entorn de Sol i Padrís.
 

Lloc on s'ha localitzat la fuita. Foto: Albert Segura


"Per cobrir la situació s'ha optat per instal·lar un camió cuba amb aigua perquè els veïns puguin omplir garrafes i cubells, si s'acaba l'aigua la tornarem a omplir", ha explicat a NacióSabadell Òscar Gómez, portaveu d'Aigües Sabadell. El camió s'ha situat justament a la mateixa cantonada on s'ha localitzat l'avaria. 

De fet, els habitatges situats entre els carrers Duran i Sors i Latorre ja disposaven d'aigua a mig matí a partir d'una connexió provisional que s'ha fet amb una canonada.

Camió cisterna situat al carrer Ferran Casablancas. Foto: Albert Segura


Tres avaries en poc més de mitja hora i milers d'afectats 

La primera avaria es va registrar divendres a les 23.09 hores de divendres a l'alçada del número 210 del carrer Bonavista. En aquest punt s'ha trencat una canonada, fet que ha aixecat la vorera i ha obligat a tallar el subministrament.
 

L'aigua ha aixecat part de la vorera. Foto: Jordi F.


La segona va ser pocs minuts després de la mitjanit de dissabte, a les 00.19 hores d'aquest diumenge a la confluència del carrer Latorre amb Ferran Casablancas. En aquest punt s'ha trencat una altra canonada, fet que ha provocat una baixada d'aigua que ha arribat fins la carretera de Barcelona i la Gran Via, fins i tot caient des de dalt del pont a la via durant més de dues hores.
 

Aigua caient a la Gran Via. Foto: Jordi F.


La tercera es va registrar poc després, a les 00.34 hores, a l'alçada del número 43 del carrer Balmes. En aquest punt s'ha trencat novament la canonada, i l'aigua s'ha filtrat a un aparcament subterrani proper, afectant les dues plantes i els trasters.
 

L'aigua s'ha filtrat a un aparcament soterrat. Foto: Jordi F.


La darrera avaria s'ha registrat aquesta matinada de diumenge a l'àmbit de Sol i Padrís.La voluntat de la companyia és resoldre les avaries aquest diumenge, i tot i que esperen tenir-ho solucionat cap el migdia no s'aventuren a donar una hora exacta.

QUEDA TOTALMENT PROHIBIT UTILITZAR AQUESTES IMATGES SENSE EL PERMÍS DE NACIÓSABADELL