El Sant Vicenç i la Faràndula s'alien per celebrar els 100 anys de Els Pastorets

Els dos centres teatrals de la ciutat oferiran un espectacle conjunt el 23 de desembre | Hi participaran un centenar d'actors i actrius, alguns dels quals són històrics de les entitats

Jordi Cascales, responsable del Sant Vicenç; Montse Chacón, regidora de Cultura; Salva Peig, president de La Faràndula i Toni Ten, codirector de Els Pastorets.
Jordi Cascales, responsable del Sant Vicenç; Montse Chacón, regidora de Cultura; Salva Peig, president de La Faràndula i Toni Ten, codirector de Els Pastorets. | Norma Vidal
Norma Vidal
12 de novembre del 2016
Actualitzat el 19 de desembre a la 13:50h
Sabadell comptarà aquest Nadal amb un espectacle molt especial de Els Pastorets. Es tracta d'una versió inèdita del tradicional conte de Josep M.Folch i Torres que Joventut de la Faràndula i el Teatre Sant Vicenç oferiran el 23 de desembre. És el primer cop a la història que aquestes dues entitats s'alineen per tirar endavant un muntatge conjunt, i ho fan coincidint amb la celebració dels 100 anys de la primera funció de Els Pastorets, que va tenir lloc al Teatre Romea el 24 de desembre de 1916.

El Teatre Sant Vicenç i la Joventut de la Faràndula aparquen les rivalitats per commemorar els 100 anys de vida de l'espectacle més popular que ofereixen any rere any en el seu programa. Es tracta de Els Pastorets de Josep M. Folch i Torres, que es representa al Sant Vicenç des de 1942 i a La Faràndula des de 1947 "de forma ininterrompuda i sempre en català", afirmen els responsables dels dos centres. 

Sota la direcció Salva Peig, president de Joventut de la Faràndula, i Maria Plà i Toni Ten, del Teatre Sant Vicenç, la proposta comptarà amb un centenar d'actors que al llarg de la història han interpretat algun dels personatges de la tradicional obra nadalenca. "Quan ens vam reunir a l'Estruch una vuitantena de persones, de La Faràndula i del Sant Vicenç, moltes de les quals feia anys que no veiem, vam adonar-nos de la magnitud del projecte i va ser un moment molt emotiu", comenta Salva Peig. 

Per fer possible el complex espectacle les dues entitats s'han repartit les escenes, la meitat les dirigirà La Faràndula i l'altra meitat el Sant Vicenç. Això si, hi apareixeran de forma combinada actors dels dos centres. "Podrem veure com un Sant Josep de La Faràndula es casa amb una verge Maria del Sant Vicenç", comenta Toni Ten que assegura que coordinar tot l'elenc no ha estat senzill. "Hem decidit acotar al màxim el nombre d'assajos, ja que hi ha persones que feia molts anys que ja no es dedicaven al teatre amateur i se'ls feia complicat agafar altre cop la rutina d'assajar de nou", indica. 

Per la seva banda, el responsable del Sant Vicenç, Jordi Cascales, afirma que els produeix una "immensa alegria" que dues entitats "amb tanta solera uneixin esforços deixant a un cantó rivalitats anacròniques".

Per qüestions logístiques i d'aforament l'espectacle es farà al teatre de La Faràndula. L'entrada tindrà un cost de 5 euros i la recaptació es destinarà a La Marató de TV3 d'enguany. Les entrades es poden adquirir a les taquilles del Teatre Principal i també a través de l'enllaç a la pàgina de Sabadell Cultura