Sabadell planteja canviar més noms de carrers i places

La ciutat revisarà el nomenclàtor de la ciutat per plantejar possibles modificacions | Es preveu que a finals d’any s’hagi enllestit un informe

Canvi de nom del carrer de la República en una parada d'autobús
Canvi de nom del carrer de la República en una parada d'autobús | Juanma Peláez
Redacció
10 de novembre del 2016
Actualitzat a les 14:50h
La ciutat de Sabadell es planteja canviar més noms de carrers i places de la ciutat. Així ho ha anunciat l’alcalde, Juli Fernàndez, que ha detallat que l'Ajuntament ha encarregat un estudi per analitzar el nomenclàtor local. El batlle ha assegurat que els resultats d'aquest informe determinaran si cal dur a terme algun canvi en el nom d'alguna via, amb la previsió és que estigui enllestit a finals d'any.
 
Alfons XIII ha passat a ser República, i la plaça dels Avis, ara ho és també de les Àvies. Aquests dos primers canvis podrien donar pas a una sèrie de modificacions que s’especificaran amb els informes previs que plantegin possibles modificacions en carrers que puguin dur noms ofensius, de militars o personalitats sabadellenques vinculades amb el franquisme. “Es farà tenint en compte el punt de vista de la llei de memòria històrica”, ha explicat Fernàndez.
 
D’aquesta manera, és molt provable que de cara a l’any vinent noms d’espais principals de la ciutat girin com un mitjó. Com és sabut, la plaça Marcet incomoda molts sabadellencs, i entre d’altres s’està buscant un espai per dedicar-li al periodista Xavier Vinader. L’anàlisi del nomenclàtor està prevista en la partida del pressupost de 2017 destinada a Cultura, que compta amb una partida de 8,2 milions d’euros.