L'art urbà del retratista francès C215 s'exposa a l'Alliance Française

Inclou una trentena d'obres que donen vida a col·lectius sovint oblidats per la societat actual com pidolaires, infants que viuen al carrer, refugiats o ancians

Mostra dels treballs de C215
Mostra dels treballs de C215 | Norma Vidal
Norma Vidal
08 de novembre del 2016
Actualitzat a les 14:04h
La particular mirada del retratista francès C215 (Christian Guémy) arriba aquest dimarts a l'Alliance Française. El centre cultural inaugura la mostra Sobre todo los objetos, una proposta que inclou una trentena de treballs originals de l'artista sobre tot tipus de suports o objectes. Aquesta exposició podrà visitar-se fins el proper 12 de desembre. 
 

Algunes de les obres que es poden veure a l'Alliance. Foto: Norma Vidal

 
L'obra de C215 destaca per la seva voluntat d'embellir l'entorn que ens envolta. Per aquest motiu l'artista assegura que només pinta sobre superfícies degradades, de forma que la seva empremta contribueixi a fer més maca la ciutat, les parets i els objecte sobre els que pinta.

Per C215 "l'art urbà és l'intercanvi de l'art contra l'estandarització". En aquest sentit apunta que la part més important d'una peça és el que s'amaga darrera d'ella, els sentiments i la història interior. Així, està especialitzat en donar vida a través de la seva pintura a col·lectius que sovint queden oblidats dintre de la societat actual com refugiats, infants sense llar, ancians o pidolaires.
 

Mostra dels treballs de C215. Foto: Norma Vidal


En els darrers anys l'estil de C215 ha anat evolucionant de forma que la composició senzilla en blanc i negre ha deixat pas a retrats que presenten combinacions multicolors. Aquesta evolució es pot observar en el recull de treballs que s'exposen a l'Alliance.

C215 és un artista prolífic que a més del seu treball també s'encarrega de produir obres d'art a galeries i que ha pres part en el videojoc For Cry 4. El seu treball es pot veure a diverses ciutats del món com Barcelona, Amsterdam, Londres, París, Roma, Nova Delhi, Sao Pablo, Atenes, Istambul, Milà, Viena o Jerusalem.