El Sabadell RC, líder destacat al guanyar 0-29 al camp del SEL Vilanova

El sènior masculí continua al capdavant de la classificació a la fase de grups de la Lliga Catalana de rugbi

Els nois del Sabadell RC s'han situat al capdavant de la classificació
Els nois del Sabadell RC s'han situat al capdavant de la classificació | Sabadell RC
Oriol Ferran
08 de novembre del 2016
Actualitzat a la 13:38h
Després de les tres primeres jornades, el Sabadell RC és líder a l’haver guanyat els tres partits (tots amb bonus ofensiu a favor). Ara mateix, els nois de Fran González són primers a 6 punts de distància dels dos principals rivals, Gòtics B i Osona Crancs, els dos amb un partit més per disputar. El Sabadell RC arribava a Vilanova amb ganes de seguir amb la ratxa que els va portar a derrotar a Ripollès RC i al Rugby Alella en les passades jornades i ho van aconseguir al guanyar en un partit molt dur.

Amb els nervis inicials dels dos equips, els locals van tirar de físic i d’experiència i van intentar amb insistència arribar a la zona de marca rival. Tot i això, els nois de Sabadell, van saber frenar aquestes envestides amb una sòlida defensa i amb un clar domini a les fases estàtiques del joc. D’aquesta manera Xavi Benet assajava al minut 20 de joc després d’una llarga jugada en la qual va participar tot l’equip.

Martxel Aramendi, que s’ha incorporat a l’equip aquesta mateixa temporada, transformava el xut addicional que avançava els visitants amb un 0-7 al marcador. Pocs minuts més tard, i després d’una altra gran jugada col·lectiva, Oriol Ferran aconseguia arribar a la zona de marca rival que ampliaven així la distància al marcador. Els nois de Fran González no van saber aprofitar les múltiples oportunitats que van tenir per anotar i van marxar al descans amb una sensació agredolça.

A la represa el Sabadell va sortir amb ganes de seguir anotant i no van passar ni cinc minuts quan Joel Boliart va culminar una jugada col·lectiva per assajar per tercer cop. Tal com va passar a l’anterior jornada contra Alella, els jugadors del Sabadell sabien de la necessitat d’aconseguir un quart assaig per aconseguir el bonus ofensiu. A diferència del partit contra Alella, els jugadors no es van posar nerviosos i van buscar l’assaig amb insistència però amb tranquil·litat, tot i així els faltava clarividència i definició als metres finals.

Durant l’últim tram del partit es va notar la superioritat física dels visitants i així, a falta de quinze minuts per finalitzar el partit, Dani Marcos Espanya va aconseguir l’assaig després d’una de les millors jugades col·lectives  que es van veure al partit. Amb el xut transformat altre cop per Martxel Aramendi, el Sabadell deixava el marcador amb un claríssim 0-24. Encara va haver-hi temps perquè el capità Josu Quintana anotés l’últim assaig que posava el definitiu 0-29 al marcador.

Fran González, entrenador del Sabadell RC, assegurava al final del partit que “hem arribat amb aquest ple de victòries al moment clau de la temporada com volíem” però afegia que “ara haurem de demostrar que realment ens mereixem estar a primera”. L’entrenador deixava clar que “si hem arribat fins aquí no és per casualitat, estem entrenant molt fort i això es nota”.

El pròxim partit dels nois del Sabadell Rugbi Club serà el dissabte vinent dia 12 a les sis de la tarda al municipal de la Roureda contra el filial dels Gòtics de Barcelona. Els barcelonins són actualment segons a la classificació a 6 punts dels de Sabadell, així que passi el que passi al partit, els de Fran González acabaran líders la pròxima jornada. El partit contra Gòtics B serà una bona manera de mesurar les opcions d’ascens a Primera Divisió Catalana del conjunt de Sabadell a la seva tercera temporada oficial.