A presó dos homes que escalaven pels balcons per robar bicis de gamma alta a Sabadell

Els dos homes desmuntaven les bicicletes, les empaquetaven i les enviaven a Romania, d'on eren originaris | Els Mossos els van detenir quan es disposaven a marxar al seu país i busquen la resta del grup

Les bicicletes robades, empaquetades i llestes per ser enviades a Romania
Les bicicletes robades, empaquetades i llestes per ser enviades a Romania | Mossos d'Esquadra
Redacció
05 de novembre del 2016
Actualitzat a les 11:46h
Els Mossos d'Esquadra de Martorell van detenir dilluns dos homes de 23 i 27 anys, veïns de Barcelona, com a presumptes autors de sis robatoris amb força: cinc a Sant Andreu de la Barca i un a Sabadell.

Els fets van passar el 17 d'octubre, quan va haver cinc robatoris amb força a Sant Andreu de la Barca. Els lladres havien escalat fins als balcons i havien robat les bicicletes d'alta gamma dels domicilis. Fins i tot, els lladres van arribar a pujar a un quart pis.

Els Mossos van localitzar els presumptes autors a Cornellà de Llobregat i, després d'investigar els seus moviments, van descobrir que els homes desmuntaven les bicicletes i les enviaven a Romania amb una empresa de missatgeria.

Els investigadors van trobar proves que s'havien enviat, com a mínim, 37 bicicletes amb aquest mètode. Els agents van recuperar dos vehicles, robats a Sant Andreu de la Barca i Sabadell, preparats per a ser enviats.

Amb aquestes proves, la policia va detenir els dos homes el dilluns 31 d'octubre a l'estació de França, quan es disposaven a sortir del país cap a Romania, el seu país d'origen.

A més dels dos homes es va detenir una dona que acompanyava un d'ells, també romanesa de 22 anys, que portava dos telèfons mòbils que havien estat robats a estacions de metro de Cornellà.

Els dos detinguts formen part d'un grup més ampli, especialitzat en robatoris a l'interior de domicilis escalant pels balcons i amb l'objectiu de robar bicicletes de gamma alta. Els Mossos continuen investigant per identificar i detenir la resta de membres del grup.

Els detinguts tenien 18 antecedents i van passar a disposició del jutjat de guàrdia, que va decretar l'ingrés a presó dels dos homes i la llibertat amb càrrecs de la dona detinguda.