VÍDEO El govern de Sabadell restitueix la bandera espanyola a l'Ajuntament

La Crida per Sabadell l'ha despenjat aquest divendres en suport a l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós | L'executiu local assegura que es tracta d'una acció "unilateral"d'un dels partits que integren el govern i que no s'havia consensuat

La bandera espanyola ja torna a onejar a l'Ajuntament de Sabadell
La bandera espanyola ja torna a onejar a l'Ajuntament de Sabadell | Albert Segura
Norma Vidal
04 de novembre del 2016
Actualitzat a les 15:41h

El govern de Sabadell ha tornat a penjar la bandera espanyola a l'Ajuntament després que La Crida per Sabadell l'hagi retirat a primera hora d'aquest divendres en suport a l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós. L'executiu local ha emès un comunicat en què ha assegurat que la mesura "no ha estat consensuada" per tot l'equip de govern i que respon a una acció "unilateral" d'un Grup Municipal. 

En el text el govern de la ciutat ha dit que entén que una decisió com aquesta ha de ser presa "en el marc del Ple municipal", per això ha restituït la bandera i ha anunciat que portarà aquest tema a debat en el proper Ple ordinari.

Així mateix ha expressat tot el seu "suport i solidaritat" a l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós i ha condemnat "la judicialització de la llibertat d’expressió que no pot ser mai un delicte".  En aquest sentit, s’ha pres la decisió de penjar una pancarta al balcó de l’edifici consistorial amb el lema “Defensem les decisions del poble”.

Sorpresa i indignació

Durant tot el matí a l'Ajuntament de Sabadell només han onejat les banderes de la ciutat, l'europea i la catalana. La mesura ha generat força sorpresa entre els ciutadans que s'aturaven a fer fotos, i també entre algunes de les formacions polítiques a l'oposició. El regidor portaveu del PP, Esteban Gesa, s'ha mostrat molt molest amb els fets i els ha denunciat davant la delegació del Govern espanyol. 

Des de Ciutadans, el regidor Adrián Hernández, ha demanat a l'alcalde i a La Crida que tornin a posar la bandera i també ha amenaçat amb denunciar els fets si no es fa "complir la llei". Per la seva banda, Josep Ayuso, (PSC), ha titllat l'acció de "postureig".

El govern local ha mantingut una reunió durant tot el matí a porta tancada per abordar aquesta qüestió. Tot i que cap membre de la corporació municipal ha fet declaracions sobre el tema, s'ha fet arribar un comunicat als mitjans de comunicació.