​C's amenaça amb denunciar la retirada de la bandera espanyola

El regidor Adrián Hernández ha demanat a l'alcalde que "faci complir la llei" | Josep Ayuso (PSC) ha titllat la mesura de "postureig"

Redacció
04 de novembre del 2016
Actualitzat a les 14:29h
El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans a Sabadell, Adrián Hernández, ha demanat a la Crida per Sabadell i a l'alcalde de la ciutat, Juli Fernàndez, que "reposin immediatament la bandera espanyola" de la façana de l'Ajuntament de la ciutat. Hernández ha assegurat que, en cas contrari, des de Ciutadans "es denunciaran els fets a la delegació del Govern" i ha lamentat que la política municipal s'estigui convertint en "un circ de banderes que ja comença a cansar a la gent". 

Les declaracions de Ciutadans arriben després que la formació hagi despenjat la bandera aquest divendres de la casa de la vila en suport a l'alcaldessa de Berga, Montserrat Venturós. El regidor ha subratllat que si La Crida no torna a col·locar-la en el seu lloc haurà de ser l'alcalde "qui faci complir la llei i n'ordeni la recol·locació".

Adrián Hernández també ha criticat que "quatre regidors amb sou de dedicació completa i personal contractat pel consistori hagin abandonat la seva agenda local per desplaçar-se a protestar a Berga".

Ayuso titlla l'acció de "postureig"

El portaveu del PSC, Josep Ayuso, ha considerat que aquesta acció "és el típic postureig i la clàssica reacció de La Crida" i ha recordat que l'Ajuntament "no pertany a La Crida, ni a ERC, i que és de la ciutat". 

Ayuso també ha afegit que "qui té la màxima responsabilitat i l'obligació de garantir la seguretat és l'alcalde", tot advertint que per despenjar la bandera cal accedir al terrat de l'Ajuntament a través de diverses portes que estan tancades amb clau. Alhora ha explicat que hi ha un treballador municipal específic que és qui s'encarrega de despenjar les banderes en cas que sigui necessari i que per fer-ho existeixen una sèrie de mesures de seguretat que s'han de seguir.