El CN Terrassa dóna el cop a Can Llong i s'endú el derbi vallesà

Victòria dels egarencs per 9 a 10 a la piscina del CN Sabadell

04 de novembre del 2016
El CN Terrassa va imposar-se a domicili al CN Sabadell (9-10) en el partit ajornat corresponent a la 3a jornada de la Lliga Nacional Divisió d’Honor Masculina de waterpolo i disputat aquest dijous al vespre a Can Llong, a Sabadell. El conjunt de Dídac Cobacho va completar un matx magnífic i es va endur els tres punts d’una de les piscines més complicades del campionat en un derbi vallesà que va resultar vibrant i ple d’alternatives.

Els egarencs van signar una arrencada esplèndida. Fran Sánchez va inaugurar el marcador als tres minuts de joc amb un llançament des del lateral esquerre. Donat Galeev, molt encertat de cara a porteria, va prendre el relleu i va marcar el segon en aprofitar una superioritat numèrica. El rus va repetir tot seguit en recollir una passada des dels dos metres. El Sabadell va retallar distàncies a només nou segons del final del quart de la mà de Gorria, però els de Dídac Cobacho encara van tenir temps d’una última jugada que va culminar Galeev des de la posició de boia (1-4).

El panorama va canviar radicalment en el segon període. El conjunt de Chava Gómez va reaccionar amb fermesa i va equilibrar el derbi. Gorria va anotar el 2 a 4 a tres minuts del descans. Dues accions en home de més van permetre Fenoy i López-Escribano, respectivament, situar l’empat a quatre abans de l’equador.

La interrupció no va variar la dinàmica. El Sabadell va capgirar l’electrònic tot ampliant el parcial fins al 5 a 0. Fenoy i Iván Gallego, des de la boia, van col·locar un preocupant 6 a 4. El CN Terrassa va retrobar-se amb el gol després de més de tretze minuts gràcies a Álvaro Granados. Els locals, no obstant, van arribar al final del tercer període amb els dos gols de coixí després que Gallego i Alcaide contrarestessin la diana de Galeev (8-6).

En l’últim quart, va reaparèixer el CN Terrassa dels primers vuit minuts. A partir d’una intensitat defensiva extraordinària, va remuntar un matx que s’havia posat molt coll amunt. Un míssil de Ricard Alarcón i una jugada en superioritat materialitzada per Jordi Pérez van restablir l’empat a cinc minuts del final. Tot seguit, el Sabadell va recuperar la iniciativa a través de López-Escribano. El derbi, però, encara no havia acabat. A menys de dos minuts de la botzina, Pérez va aprofitar un contracop per igualar a nou. I a cinquanta-vuit segons del final, els egarencs van decantar definitivament la balança. Óscar Aguilar, molt viu, va robar una pilota a Carrillo després d’una passada compromesa de Motos des de sota els pals. L’ex jugador del CN Terrassa va agafar Aguilar per impedir el contracop i, un cop exclòs, va fer una segona falta en la mateixa jugada, acció que es castiga amb penal. Alarcón va ser l’encarregat de convertir el tir des dels cinc metres.

CN Sabadell: Motos, S. Cabanas, Carrillo, Matoso, Gorria (2), Soler, López-Escribano (2), Alcaide (1), Fenoy (2), Gallego (2), Bustos, V. Cabanas, Mardones.
Entrenador: Salvador Chava Gómez.

CN Terrassa: I. Aguilar, Serra, Pericas, Alarcón (2), Ó. Aguilar, De la Fuente, Sánchez (1), Granados (1), Pérez (2), Galeev (4), Rodríguez, Chico, Albacete.
Entrenador: Dídac Cobacho.

Àrbitres: Teixidó i Gómez.

Parcials: 1-4, 3-0, 4-2 i 1-4.
Resultat acumulat: 1-4, 4-4, 8-6, 9-10.