​El PP i el PSC se sumen a les crítiques per l'augment de càrrecs de confiança

El portaveu del PP, Esteban Gesa, titlla la mesura de "tupinada" | Josep Ayuso (PSC) diu que se senten "enganyats" i que no tenen cap "confiança en el govern municipal"

Norma Vidal
04 de novembre del 2016
Actualitzat a la 13:56h
El PP i el PSC de Sabadell s'han sumat a les crítiques que Ciutadans va emetre aquest dijous en relació a la contractació de tres nous càrrecs de confiança a l'Ajuntament de Sabadell. Les dues formacions retreuen al govern local que hagi "trencat l'acord al qual es va arribar el juliol de 2015" i que establia que l'executiu només disposaria de quatre assessors polítics.

El portaveu del PP, Esteban Gesa, ha titllat la mesura de "tupinada" i "d'estil Fernàndez and connection" i ha lamentat que s'hagi trencat el pacte al qual es va arribar "amb la complicitat" de la resta de forces polítiques.

"Aquest govern havia de ser innovador i trencador, i és el mateix però corregit i augmentat", ha afirmat el popular que ha dit que no volen "més endollats ni comissaris polítics". Així mateix ha indicat que "els pactes estan per complir-los i no si val a pactar un cartipàs i després fer el que et dona la gana".

Per tot plegat ha dit que la formació ha demanat un informe jurídic i tècnic que justifiqui aquests nous càrrecs i ha anunciat que hi votarà en contra en el Ple del proper 14 de novembre, quan està previst que es debati la proposta.

El PSC també s'hi oposa

Per la seva banda, el portaveu del PSC, Josep Ayuso, ha retret a l'executiu local que hagi actuat de forma "unilateral" trencant l'acord al qual es va arribar el juliol de 2015. "Era per tot el mandat i no per si canviaven les circumstàncies", ha apuntat el socialista que ha explicat que se senten "enganyats" i que no tenen "cap mena de confiança en el govern municipal".

Ayuso ha dit que el que està en discussió no és si s'han de tenir càrrecs de confiança o no, sinó que el problema són "les formes". A més, ha lamentat que quan La Crida, abans Entesa per Sabadell, estava a l'oposició, "sempre havia criticat que el PSC tingués endollats i havia titllat els càrrecs de confiança de premis a la fidelitat política".