Metges de Catalunya avala la compra de l’Hospital General però reclama concreció

El sindicat demana “garanties d’estabilitat laboral” per a la plantilla mèdica del centre hospitalari del Vallès

Redacció
03 de novembre del 2016
Actualitzat a les 14:19h

L'Hospital Universitari General de Catalunya Foto: Hospital Universitari General de Catalunya


El sindicat Metges de Catalunya avala la proposta del conseller de Salut, Toni Comín, de compra de l’Hospital General de Catalunya (HGC), però demana “una planificació acurada” amb tots els actors implicats del territori i exigeix “garanties d’estabilitat laboral i professional per a la plantilla”. El seu secretari general, Josep Maria Puig, s’ha mostrat d’acord amb la “idea política” del conseller, però li ha recordat que “l’activitat pública i concertada no s’ha de barrejar amb l’activitat privada amb ànim de lucre, perquè sempre hi haurà conflictes d’interessos”.
 
El sindicat considera que amb l’operació de compra de l’hospital privat, que té conveni amb el CatSalut fins al desembre d’aquest any, “es donaria resposta a una demanda històrica a la comarca del Vallès Occidental”. A més, argumenten en un comunicat, que el govern s’estalviaria la construcció de dos nous hospitals i donaria cobertura pública de referència a més de 900.000 habitants.
 
Tanmateix, Josep Maria Puig argumenta que és un assumpte “complex” que requereix d’una “negociació pausada amb el propietari de l’Hospital General de Catalunya”, que actualment és QuirónSalud, tot i que els propers mesos n’assumirà la direcció el grup Fresenius. També reclamen més diàleg amb els treballadors, els pacients i els hospitals de l’entorn, que són en la major part concertats. Per això, reclamen a Toni Comín que concreti la seva proposta per “desactivar el clima d’incertesa i angoixa que ha provocat la notícia”.