El Més Petit de Tots arrenca amb una festa al Teatre Principal de Sabadell

Enguany la cita incorpora el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i l'Atrium de Viladecans | Per primer cop es farà una jornada destinada al públic professional així com activitats paral·leles

Imatge del muntatge White
Imatge del muntatge White | LaSala
Norma Vidal
03 de novembre del 2016
El Teatre Principal de Sabadell acull aquest dissabte, el tret de sortida de la dotzena edició del festival El Més Petit de Tots. El certamen, que mostra els millors espectacles internacionals, nacionals i contemporanis destinats a nens de 0 a 5 anys, s'allargarà fins el proper 20 de novembre. Les novetats més destacades d'aquest any són la incorporació de dos nous espais: el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i l'Atrium de Viladecans. A més, per primer cop, es farà una jornada destinada al públic professional així com activitats paral·leles amb artistes. 

La festa inaugural inclou dues grans novetats, per una banda la proposta Els Nius, que amaguen petites càpsules d'estímuls sensorials i la instal·lació lumínica Suspès, de la companyia PLAYMIDS. Ambdues propostes estan vinculades a la voluntat del festival per incorporar les noves tecnologies a l'escena.

A més, tindrà lloc l'espectacle Planeta Ka d’Imaginart, un espai privilegiat per al descobriment de l’entorn, un territori muntanyós ple de textures, colors i formes, i els mini concerts d’Alexandre Guitart. Les entrades per la sessió matinal de la festa ja estan exhaurides.
 

Un nen al Planeta ka d'Imaginart. Foto: LaSala


Dues setmanes dedicades als més menuts

El programa del festival El Més Petit de tots compta amb una vintena de propostes que es podran veure a catorze teatres d'arreu del territori onze ciutats. Entre els espectacles que arribaran a LaSala Miguel Hernández de Sabadell destaca el muntatge White, de la companyia escocesa Catherine Wheels Theatre, i que s'estrena aquest diumenge. Aquest és un treball sobre el color, alegre, juganer i molt visual. Es va estrenar al Edinburgh Fringe Festival de l'any 2010 i el 2011 va triomfar al Critics Awards for Theatre in Scotland.

Una altra de les propostes és Miravella, un viatge que convida a explorar el jo animal i que utilitza la dansa els colors i la imaginació per guiar el públic en aquesta travessia. Per altra banda, LaSala acollirà la producció afro-austríaca Mama singt geschenke, en què la dolça veu d'una mare captivarà els espectadors amb tonades suaus i delicades. 
 

Imatge de l'espectacle Miravella. Foto: LaSala


Per últim el Festival oferirà diversos passis d'un concert dissenyat per als més menuts. Es tracta de Concert per a nadons, de Paulo Lameiro. A banda, s'han programat diverses activitats a biblioteques municipals.

Un racó pel món professional

Enguany el festival amplia el seu espectre d'acció amb una trobada professional internacional que inclourà participants arribats de França, Àustria, Anglaterra, Finlàndia i Bèlgica, entre d'altres països. També hi haurà un espai per la conferència i el debat sobre les arts escèniques per als més petits. "Es tracta d'una sessió en què ens preguntarem per què fem espectacles per a infants d'aquesta edat i si realment és important", ha explicat Eulàlia Ribera, directora de LaSala. A més, es farà una masterclass al Mercat de les Flors de Barcelona adreçada a professionals de casa nostra. 



"