Els nois de Sabadell van guanyar el Rugbi Club Alella per 20-0

Un moment del partit
Un moment del partit | Sabadell RC
Oriol Ferran
28 d'octubre del 2016
Dissabte se celebrava la primera jornada oficial de rugbi a la ciutat de Sabadell. Aquesta jornada constava de dos partits, el que les Partisanes (unió dels equips femenins de Sabadell i Santa Coloma de Gramenet) disputaven contra el Reus Deportiu i el que el sènior masculí va jugar contra el Rugbi Club Alella. Les noies no van poder derrotar a l’equip reusenc (0-53), cosa que els nois sí que van poder aconseguir al guanyar per 20-0 als del Maresme. Els jugadors del Sabadell RC lluïen cintes de color rosa en suport a la lluita contra el càncer de mama.

L’equip masculí arribava al partit després de guanyar a la primera jornada al camp del Ripollès RC i situar-se d’aquesta manera líder en solitari del grup. Tot i així, als nois de Fran González els hi esperava un partit molt diferent contra un equip amb molta més experiència. Entrenador i capitans es van encarregar de transmetre a l’equip la dificultat del partit i la necessitat de sortir al terreny de joc totalment concentrats. Aquesta actitud es va notar des de l’inici, on els  sabadellencs no van deixar jugar al rival i imposant un estil de joc ràpid i molt físic. D’aquesta manera, el capità Josu Quintana, va anotar el primer assaig del partit després d’un maul fantàsticament dut a terme per tota la davantera. Uns minuts més tard, i encara a la primera part, Martí Rufí va assajar amb una molt bona jugada personal. Amb aquests dos assajos, que no van ser transformats, es va arribar al descans amb un 10-0 al marcador.

L’inici de la segona part no va ser diferent, i els locals van seguir amb l’alt ritme de joc. D’aquesta manera, Daniel Marcos Espanya va concloure amb assaig una bona jugada de tot l’equip. Amb l’avantatge de 15 punts (tampoc es va transformar el xut) els nois de Fran González necessitaven un assaig més per arribar al punt addicional a la classificació que es dóna al aconseguir quatre o més assajos. Durant més de mitja hora el Sabadell RC no va deixar d’atacar buscant aquest últim assaig. Tot i tenir moltes opcions per aconseguir-ho, l’assaig no arribava i els jugadors es van posar una mica nerviosos. Aquest punt addicional pot ser decisiu a l’hora d’aconseguir l’ascens a la Primera Catalana i per això era vital aconseguir-lo. Quan ja semblava que el partit acabaria amb el 15-0 el capità Josu Quintana, un altre cop, assajava després d’una altra gran jugada col·lectiva. La marca local, que tampoc es va transformar, deixava el marcador amb un clar 20-0 que no reflectia en la seva totalitat la superioritat del Sabadell RC.

Fran González, entrenador del Sabadell RC, remarcava al final del partit que “tot i guanyar i aconseguir el bonus ofensiu, hem de treballar molt intensament per no cometre tants errors”. Tot i així, l’entrenador es mostrava molt content sobretot amb la solidesa defensiva “hem deixat el marcador a zero, i això vol dir que la feina feta als entrenaments està donant el seu resultat”. Per últim, Fran González es permetia creure en l’ascens afegint que “si seguim amb aquest ritme de joc i aprenentatge no és tan descabellada la idea d’aconseguir l’ascens a Primera Catalana”.

Amb la victòria, el Sabadell RC segueix com a líder en solitari del grup C a només un punt del filial dels Gòtics de Barcelona. La setmana vinent l’equip torna a descansar, un descans que anirà molt bé per preparar la tornada a la competició. Aquesta tornada serà ben dura, ja que els sabadellencs disputaran les quatre jornades que resten de manera consecutiva.