La normalitat a Rambla Ibèria i Ronda Ponent no arribarà fins al juny

L’obertura parcial de Rambla Ibèria es farà a la tardor | L’any que ve es farà la rotonda de la carretera de Terrassa

Les obres a la Rambla Ibèria
Les obres a la Rambla Ibèria | Albert Segura
Redacció
31 d'octubre del 2016
Una de les principals artèries per accedir a Sabadell, la Rambla Ibèria, està a punt de veure la llum de nou, després de les obres de perllongament dels Ferrocarrils de la Generalitat. La previsió de l’Ajuntament passa perquè aquest vial es pugui obrir aquesta mateixa tardor de manera parcial, però fins al juny de 2017 no estarà totalment acabada l’obra, amb la inauguració de la rotonda projectada a la carretera de Terrassa.
 
Segons els càlculs del consistori, les obres del tram comprès entre el carrer Anselm Clavé i Rambla Ibèria estaran acabades al desembre d’aquest any, amb la urbanització del passeig, la plantació d’elements vegetals, la instal·lació del carril bici i la conseqüent pacificació dels carrers adjacents. “L’obertura parcial de la Rabla Ibèria es farà a la tardor, mentre que al març del 2017 es farà de manera total”, explica el regidor d’Espai Públic, Xavi Guerrero.
 

Les obres a Rambla Ibèria. Foto: Albert Segura


Posteriorment, aquell mateix mes de març s’atacarà la Ronda Ponent, on se segregarà el carril bici a la calçada, passant de tres carrils per sentit a dos i cedint tota la vorera als vianants, que deixaran de compartir-la amb els ciclistes. Pel seu cantó, la Rambla Ibèria mantindrà dos carrils per sentit, amb un carril bici en un costat que comptarà amb els dos sentits de la marxa, i que es millorarà fins la plaça del Mil·lenari.
 
“Tenim pendent amb la Generalitat la negociació per traspassar les competències de la Rambla Ibèria a la carretera de Molins, perquè si acaba sent nostre el procés de millora i pacificació serà més senzill de dur a terme, estan sota una sola administració”, apunta Guerrero.
 

Fins aquí arriba el tram soterrat a Gràcia - Can feu. Foto: Albert Segura


D’altra banda, al juny de 2017 es preveu tenir enllestida la rotonda de la carretera de Terrassa. Això permetrà que els conductors que vinguin de Rambla Ibèria o Ronda Ponent puguin fer el gir a carretera de Terrassa, de la mateixa manera que els que vinguin d’aquesta via puguin fer-ho en direcció a la plaça del Mil·lenari o a la de Catalunya.
 

La Rambla Ibèria, sense obrir. Foto: Albert Segura