C's impulsa una moció per crear un banc públic municipal de llibres de text

El regidor Adrián Hernández espera que el Ple recolzi la iniciativa per "ajudar a les famílies a estalviar en la compra de material escolar" i garantir el dret a un ensenyament gratuït

Redacció
26 d'octubre del 2016
El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (C's) a l'ajuntament de Sabadell, Adrián Hernández, ha avançat que la formació taronja presenta al Ple d'aquest mes una moció perquè el consistori creï "un banc públic municipal de llibres de text". L'objectiu de la iniciativa és "ajudar a les famílies a estalviar en la compra de material escolar i fomentar la sostenibilitat mediambiental amb la seva reutilització", ha explicat el regidor.

La proposta de C's també reclama "instar a la Generalitat a abordar el finançament d'aquest tema" i així complir amb"la seva obligació de garantir un ensenyament gratuït". Finalment, es sol·licita que l'ajuntament de Sabadell prevegi "una partida pressupostària en 2017 per engegar el projecte".

Hernández ha recordat que la Constitució estableix que "l'ensenyament bàsic és obligatori i gratuït per a totes les persones". El portaveu ha afegit que "la majoria dels països de l'entorn europeu i moltes comunitats autònomes disposen ja de diferents sistemes per fer efectiva la gratuïtat dels llibres de text fins a l'Ensenyament Secundari Obligatori (ESO)", una reivindicació històrica de les Associacions de Mares i Pares d'Alumnes (AMPAS) a Catalunya.

Així mateix, la moció insta el Govern que "presenti el més aviat possible un programa de gratuïtat de llibres de text amb un banc gestionat pels centres educatius" i que planifiqui inversions anuals als seus pressupostos per engegar-ho de forma progressiva.