Quatre nous projectes rebran diners del procés Construint Ciutat

El treball tècnic de concreció pressupostària de cadascuna de les propostes seleccionades inicialment, ha permès incorporar aquests nous projectes

Activitat d'animació a la plaça Doctor Robert
Activitat d'animació a la plaça Doctor Robert | Juanma Peláez
Redacció
26 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 9:57h
L’Ajuntament incorporarà quatre projectes nous a la selecció inicial feta durant la votació popular del Construint Ciutat. La finalització del treball tècnic per concretar el pressupost inicial ha generat un seguit de romanents que permeten incorporar, segons l’ordre de votació, un nou projecte en l’àmbit d’espai públic i tres a l’entorn dels serveis a les persones. S’assoleix, així, l’objectiu d’incorporar el màxim nombre de propostes votades en el procés participatiu, 12 en total.

La decisió s’ha pres després de verificar i ajustar l’import inicial dels 8 projectes escollits per la ciutadania, en funció de la seva realitat d’execució. Un cop fet aquest anàlisi s’han revisat els projectes que havien quedat exclosos, amb la voluntat de validar costos i incorporar més propostes per executar fins esgotar els 500.000 euros previstos en cada un dels àmbits.

El procés participatiu posava a disposició de la població unmilió d’euros del pressupost municipal pel 2017, amb una dotació de 500.000 euros per projectes relacionats amb l’espai públic o els equipaments municipals i una altra partida de 500.000 euros per a projectes de caire social, dirigits a les persones o d’intervenció comunitària.

Els projectes que s’incorporen i es duran a terme en aquests àmbits són:

- Això no és un pàrking: recuperem l’espai del Vapor Turull  que passa d’un pressupost de 200.000 a un pressupost de 150.000 euros.

- Festival de Circ de Sabadell amb un pressupost de 49.000 euros.

- Nosaltres també som Sabadell  amb un pressupost de 43.000 euros.

- El barri educa. Acompanyament per l’èxit escola  amb un pressupost de 85.000 que passa a 61.000 euros.

D’altra banda, el projecte ja acceptat i que s’ajusta a pressupost és el de Redacció d’un estudi tècnic i d’usos per a la rehabilitació de la Masia de Ca n’Oriac, que inicialment tenia un pressupost de 200.000 euros i que esdevé executable amb un total de 80.000 euros.

D'aquesta manera se sumen als projectes escollits inicialment:

- Projecte per fomentar l’ús de la bicicleta a la ciutat de Sabadell, amb un pressupost de 200.000 euros.

- Àrees d’esbarjo per a gossos a Sabadell, amb un pressupost de 150.000 euros.

Pel que fa a l’àmbit dirigit a les persones o d’intervenció comunitària els projectes que s’executaran són:

- Projecte Acompanyament a pares i mares de nens i nenes que pateixen malalties greus a través de l’Artteràpia, amb un pressupost de 6.500 euros.

- Jove, menja tu! Menjador per a adolescents en risc, amb un pressupost de 42.000 euros.

- Redacció d’un estudi tècnic i d’usos per a la rehabilitació de la Masia de Ca n’Oriac, amb un pressupost de 200.000 euros.

- Educadors/es de carrer, amb un pressupost de 178.000 euros.

- El perquè d’un museu tèxtil a Sabadell, amb un pressupost de 5.500 euros.

- Colònies i campaments per a tothom, amb un pressupost de 35.000 euros.