La Fira de Santa Llúcia es traslladarà a la plaça Sant Roc

L'estació de Sabadell Plaça Major obliga a canviar l'ubicació de la fira nadalenca, fins ara situada al Passeig de la Plaça Major | El govern municipal treballa amb una campanya “diferent” sense perdre l’esperit nadalenc

La Fira de Santa Llúcia de Sabadell
La Fira de Santa Llúcia de Sabadell | Juanma Peláez
25 d'octubre del 2016
Actualitzat el 26 d'octubre a les 9:49h
La Fira de Santa Llúcia de Sabadell no repetirà al Passeig de la Plaça Major. A partir d'aquest Nadal, la fira s'haurà d'ubicar a la plaça Sant Roc, just davant de l'Ajuntament, responent als criteris de seguretat establerts arran de l'obertura de l'estació de Sabadell Plaça Major.

Tal i com us va avançar NacióSabadell, la fira nadalenca no hi té cabuda al Passeig, de manera que l'Ajuntament ha obert la porta a analitzar diferents espais del centre on poder-la instal·lar. "La previsió de rescats obliga a disposar de 500 metres quadrats d'àrea de rescat sense elements fixes, de manera que l'espai està condicionat per l'equipament que hi ha just a sota", assenyala l'alcalde, Juli Fernàndez.

Com us van avançar, el centre no podrà disposar de la pista de patinatge pel mateix motiu de seguretat, sumat a la voluntat del govern actual de no repetir l'experiència d'anys anteriors per dinamitzar l'activitat comercial del centre. A partir d'aquí, l'Ajuntament ha estudiat nous emplaçaments per la Fira de Santa Llúcia, on s'ha explorat la possibilitat de situar-la a la plaça Doctor Robert, la de Sant Roc i fins i tot la del Mercat Central.

Finalment, Fernàndez ha confirmat que l'emplaçament elegit serà la plaça Sant Roc. En el replantejament de la campanya de nadal, també es duran a terme canvis en l'enllumenat decoratiu, preservant la funció festiva. Tot plegat per poder arribar a més zones de la ciutat amb el mateix pressupost. Amb tot, se seguirà amb el mateix model d’ajuts per a la seva instal·lació, que l’any passat va ser de 110.000 euros.
 
Inici de la campanya
 
La campanya de Nadal donarà el tret de sortida el dissabte 26 de novembre. En les properes setmanes, l’Ajuntament es reunirà amb les entitats de comerciants per acabar de definir el nou model resultant dels canvis aplicats.