El Teatre del Sol estrena Castle School, un musical ambientat en un internat anglés

Tracta temes d'actualitat com el bullying, les males influències, el primer amor, l'amistat o l'excés d'autoritat

Redacció
29 d'octubre del 2016
El Teatre del Sol estrena aquest dissabte el nou musical d'aquesta temporada. Es tracta d'una proposta engrescadora que s'anomena Castle School i que està ambientada en un internat londinenc. El muntatge, que és una producció original de l'escola de dansa Ritme, gira al voltant de les aventures del grup de joves que viu en aquest indret i tracta temes tan actuals com el bullying o la crisi econòmica. 

Sota la direcció de Cristina Allande i Joan Llonch i amb música de Toni Ten, aquest espectacle trasllada el públic fins un antic castell medieval ubicat als afores de Londres i que acull l'internat Castle School. En ell hi estudien un grup de joves que es veuen obligats a enfrentar-se als problemes típics de l'adolescència com el bullying, les males influències, el primer amor, l'excés d'autoritat...el muntatge també tracta altres temes més generals com la crisi econòmica, la política o la reforma del sistema educatiu. Tot plegat tractat des d'una vessant entretinguda i amb molt de ritme on no hi falten aventures, tensió, misteri i espectacularitat.  

El protagonista és un joves anomenat Albert que és nou a Castle School. A l'escola coneixerà nous companys i haurà d'enfrontar-se a nous reptes com els que es deriven de les amenaces del Max, i també a noves emocions, com els sentiments que en ell desperta la Maria. Malgrat les diferències que existeixen entre els joves de l'internet, una idea comuna els unirà: un concurs internacional de musicals.

Entre classes i assajos, els alumnes toparan amb un problema que afectarà l’escola: les retallades. La Conselleria d’Educació, per culpa dels problemes econòmics que sacsegen el país, veurà convenient suprimir totes les assignatures artístiques, argumentant que no són rendibles.
Lluny de quedar-se amb els braços plegats, l’Albert i els seus amics buscaran la manera de preservar l’art a Castle School... Ho aconseguiran?